Fransk edderkopp-skrekkregissør gjør «Evil Dead»-spinoff

Sébastien Vaniček har suksess med sin spillefilmdebut, edderkoppskrekken «Vermin» som nå går på norske kinoer. Nå er han klar til å skrive og regissere en ny film basert på «Evil Dead»-serien.

Triumfen til filmene om Necronomicon og de voldelige demonene den fremmaner fortsetter. Etter at fjorårets frittstående oppfølger «Evil Dead Rise» ble seriens mest suksessrike film med inntekter på 147 millioner dollar, er det nå på tide med nok en spinoff.

Regissøren av de originale filmene, Sam Raimi, vil igjen fungere som en utøvende produsent via sitt produksjonsselskap Ghost House Pictures. I regissørstolen denne gangen finner vi franske Sébastien Vaniček, som også skal være med på å skrive manuset til filmen, hvis handling fortsatt er hemmelig, skriver Deadline.

Sébastien Vaniček spillefilmdebut, edderkoppskrekken «Vermin» går for tiden på norske kinoer.

Vaniček har nylig fått et gjennombrudd med «Vermin», en skrekkfilm om eksotiske edderkopper som vokser og sprer seg i et høyhus i et fattig fransk kvarter. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia og har vunnet priser på skrekkfilmfestivaler som Fantastic Fest og Sitges Film Festival og er for tiden å se på norske kinoer.

«Evil Dead»-franchisen begynte med Raimis kultfilm fra 1981, som ble fulgt av to oppfølgere i 1987 og 1992, en nyinnspilling i 2013, TV-serien «Ash vs. Evil Dead» samt fjorårets femte film.