Mads Mikkelsen ymter frempå om gjensyn med Hannibal Lecter

– Jeg vil virkelig ikke gå tilbake til noen av karakterene mine, bortsett fra kanskje Hannibal fordi han ikke er over ennå, sier Mads Mikkelsen.

«Det er ingen hemmelighet at alle vi som var en del av rollebesetningen og Bryan, vi alle ønsker å gå tilbake. Det må skje snart fordi vi ikke blir yngre, ikke sant?»,sier Mikkelsen til Business Insider.

For nesten 10 år siden ble thrillerserien om Hannibal Lecter kansellert. Han og skaperen Bryan Fuller er fortsatt i samtaler om å starte serien på nytt. «Hannibal» fungerte som en episodisk prequel til «Silence of the Lambs» med Mikkelsen som portretterte kannibal-seriemorderen som opprinnelig ble spilt av Anthony Hopkins i den Oscar-vinnende filmen.

Mikkelsen ble nylig gjenforent med »Hannibal»-showrunner Fuller for filmen «Dust Bunny», som Mikkelsen sier ga ham en «liten eim av gamle tider» som samarbeidet om serien. «Så jeg kan egentlig ikke avsløre noen, i tilfelle vi begynner,» sa Mikkelsen og siterte hans og Dancys karakters skjebner, «men jeg er sikker på at de klarte det på en eller annen måte.»

Mens Mikkelsen nå har bekreftet at «Hannibal» er den eneste rollen han ville gjenta, får en av Mikkelsens kritikerroste filmer, «Et glass til», en engelskspråklig nyinnspilling. Det kommende innspillingen, som produseres  av Leonardo DiCaprio, skal etter sigende regisseres av Chris Rock.
Den originale «et glass til»-filmskaperen Thomas Vinterberg fortalte IndieWire i 2021 at Mikkelsen neppe ville gjenta rollen.