Liv Elvira (12) og Franciska (27)er tidenes yngste vinnere av film-Norges største talentpriser

Nordisk Film Prisen og 100 000 kroner tildeles filmskaper Franciska Seifert Eliassen for hennes imponerende spillefilmdebut Den siste våren. Olsenbanden-Prisen og 75 000 kroner går til hovedrolleinnehaveren i Dancing Queen, Liv Elvira Kippersund Larsson.

Nordisk Film Prisen er den norske filmbransjens største talentpris, utdelt av stiftelsen Nordisk Film Fonden. I år går statuetten og 100 000 kroner til manusforfatter og regissør Franciska Seifert Eliassen (27), som langfilmdebuterte i fjor med Den siste våren.

Nordisk Film Prisen går til manusforfatter og regissør Franciska Seifert Eliassen (27), som langfilmdebuterte i fjor med Den siste våren.

Den siste våren var Eliassens eksamensfilm fra Nordland Kunst- og Filmhøgskole i Kabelvåg. Filmen fikk internasjonal premiere på den prestisjetunge Locarno-festivalen i Sveits, og i Norge begeistret filmen kritikerne.

VG kalte Den siste våren «en forbløffende fullendt film», Aftenpostens anmelder skrev at filmen «rørte meg mer enn jeg trodde var mulig», og bransjebladet Rushprint kalte Eliassen «et nytt super-talent som vi ikke har råd til å miste».

Olsenbanden Prisen

Olsenbanden Prisen tildeles skuespiller Liv Elvira Kippersund Larsson (12) fra Hamar

Sammen med Nordisk Film Prisen deles Olsenbanden Prisen ut. Den deles ut for andre gang i år, og er et reisestipend på 75 000 kroner. Prisen går til en person som har gjort norsk film bemerket internasjonalt. Olsenbanden Prisen tildeles skuespiller Liv Elvira Kippersund Larsson (12) fra Hamar. Hun er kjent for sin hovedrolle i Dancing Queen, og nylig ble det kjent at hun returnerer i oppfølgeren Dancing Queen i Hollywood.

Nordisk Film Prisen er Norges eneste filmtalentpris og filmbransjens største talentpris, på 100 000 kroner. Prisen ble delt ut første gang i Norge i 2015. Prisen deles ut av stiftelsen Nordisk Film Fonden, og har som formål å fremheve talenter som har gjort en ekstraordinær innsats bak kamera for å løfte norsk film. Det er åttende gang prisen deles ut i Norge.