Stellan Skarsgård har en ny favoritt i «Dune: Part Two»

Stellan Skarsgård forklarer i et nytt intervju med Screenrant hvorfor hans «Dune»-karakter Baron Harkonnen har en ny favoritt i den kommende filmen: «Han er nesten smartere og slemmere. Det er veldig bra.»

I stedet for Dave Bautistas militærleder Glossu Rabban fra den første filmen, er baronen i del to desto mer interessert i Austin Butlers nykommer Feyd-Rautha.

– Rabban har oppført seg dårlig, og han tar ikke ordentlig vare på Arrakis. Med tanke på hvor pragmatisk jeg er, bryr jeg meg ikke om ham lenger. Det er brutalt for ham, men det er hva det er. Så når jeg oppdager Feyd-Rautha, er det nesten forelskelse på grunn av hans utrolige grusomhet. Han er nesten smartere og slemmere. Det er veldig bra, sier Stellan Skarsgård og fortsetter.

– Å spille mot Austin Butler er en sann nytelse. Han kjente stemmen min. Han hadde lært den. Han har lært det fra filmer han har sett, og da jeg møtte ham på settet og han snakket med meg sa jeg «Er det et ekko her inne? Hører jeg meg selv?»

Settet trumfer greenscreen

Stellan Skarsgård berømmer de «enorme settene» bak «Dune: Part Two» som en annen grunn til at virkelige effekter trumfer greenscreens.

Skuespilleren sammenligner den kommende oppfølgeren med «Star Wars» Disney+-serien «Andor» under et intervju med Entertainment Weekly. «Andor»-produksjonen bygde en hel utendørsby for serien, lik de store praktiske effektene bak «Dune».

«Jeg var veldig glad for å være i den typen «Star Wars»-univers og ikke som i mange filmer, hvor du bare er i en verden av grønne skjermer, sier Skarsgård. «Fordi det påvirker deg fysisk når du har settet. Det var det samme med settene på «Dune«. De er fysisk der, disse enorme settene, og du kjenner det på kroppen. Du beveger deg annerledes.»

«Dune: Part Two» åpner på kino 28. februar