Kurosawa-klassiker får nyinnspilling av Spike Lee og Denzel Washington

Det femte samarbeidet mellom regissøren og skuespilleren blir en amerikanisert versjon av Kurosawas «Himmel og helvete».

Denzel Washington og Spike Lee gjenforenes, nesten 20 år etter «Inside Man» – og det blir en ny thriller. Den dynamiske duoen vil ta på seg en klassiker og oppdatere Akira Kurosawas «Himmel og helvete» fra 1963 for et moderne publikum.

I Kurosawas film befinner en forretningsmann seg i et vanskelig dilemma, når kidnappere tilfeldigvis fanger feil person. Forretningsmannen var forberedt på å ofre hele formuen for sin egen sønn, men når offeret er sjåførens barn, blir situasjonen mindre åpenbar.

Nye versjoner av gamle klassikere blir vanligvis møtt med mye skepsis. Men denne støttes av Apple og A24, som begge har for vane å levere sluttresultater av høy kvalitet.
Dette blir på en måte en sluttende sirkel. Kurosawas «Himmel og helvete» var allerede (løst) basert på en amerikansk roman, nemlig Ed McBain-romanen «Uten nåde – en roman fra 87. politidistrikt» fra 1959.