Eric Idle: «Monty Python er en katastrofe»

Den britiske komikeren sier inntektene fra den legendariske komediegruppen har tørket inn, og han er glad for at han ikke har sett John Cleese på syv år.

Monty Python-grunnlegger Eric Idle (80), hadde et par ting å si i løpet av helgen på X (Twitter). Den britiske komikeren skrev blant annet at han ikke forstår hvorfor folk tror han er rik.

Idle sier også: «Jeg har det bra. Jeg er engasjert og skriver. Det er det jeg gjør og liker best. Lage et nytt show. Noe som føles så helt normalt. Har gjort det siden 1963. Jeg har lært mye. Men så hadde jeg noen gode mentorer.»

Pengene forsvant

«Python er en katastrofe. Musikalen «Spamalot» tjente ikke penger for 20 år siden. Jeg må jobbe for inntekten min. Ikke akkurat lett i min alder», skriver Eric Idle, og legger skylden på Monthy Python-medlemmet Terry Gilliam og hans datter Holly Gilliam.

«Vi eier alt vi noen gang har gjort i Python, så jeg hadde aldri trodd at inntektsstrømmene ville stoppe på dette tidspunktet. Men jeg antar at hvis du gjør en av (Terry) Gilliams barn til sjefen din, bør du ikke bli for overrasket. En Gilliam er ille nok. To kan ødelegge et helt selskap.»

Hverken Terry eller Holly Gilliam har kommentert påstandene.

Eric Idle grunnla Monthy Python i 1969 sammen med Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones og Michael Palin.

Vi var ikke brødre – vi var kolleger

Eric Idle fortsetter deretter med å svare på spørsmål fra følgerne sine og sier at han ikke hadde sett John Cleese på syv år, som en fan svarte at det gjorde dem triste å høre.
«Hvorfor. Det gjør meg glad,” svarte Eric Idle. Han beskrev også Pythons gamle dager:

«Jeg elsker fortsatt og er stolt av det vi gjorde som Python. Det var en veldig unik gjeng. Jeg tenker på oss som et tidligere Liverpool-lag. Vi spilte godt sammen. Det var en gang. Men gruppen var aldri mer støttende for folks følelser. Vi var ikke brødre. Vi var kolleger.»

Eric Idles datter benyttet anledningen til å hylle ham på X for å stå opp for seg selv: «Jeg er så stolt over at faren min endelig forteller sannheten.»

På oppfordring fra en følger om at Monty Python trenger en Netflix-dokumentar om gruppens vekst og fall, hadde Eric Idle følgende å si: «Fuck Netflix og fuck dokumentarer.»

Eric Idle grunnla Monthy Python i 1969 sammen med Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones og Michael Palin. Chapman døde i 1989 av kreft i mandlene 48 år gammel, og Jones døde i 2020 77 år gammel av en sjelden form for demens.

I september 2022 sa Idle at han overlevde kreft i bukspyttkjertelen etter å ha mottatt en sjelden tidlig diagnose, og dukket opp på kjendissangshowet The Masked Singer (Maskorama) i USA.

I 2013 vant en produsent av filmen «Monty Python and the Holy Grail» fra 1975 i høyesterett over komediegruppen for å få noe av Spamalot-fortjenesten.