Se den første traileren fra «Nr. 24», filmen om Gunnar «Kjakan» Sønsteby

Når nazistene invaderer Norge, sitter en 22 år gammel Gunnar Sønsteby på et kontor i Oslo. I årene som følger blir den beskjedne revisoren nazistenes mest ettersøkte mann.

Som leder for Oslogjengen arrangerer han en rekke halsbrekkende sabotasjeaksjoner. Sønsteby bytter aliaser og sover i forskjellige leiligheter hver natt, med håndgranat under puta. Samtidig erfarer han at ikke alle fiender har tysk uniform.

Nr. 24 er en thriller som går tett på Gunnar «Kjakan» Sønstebys opplevelser som agent nr. 24 under andre verdenskrig. Den unge Sønsteby spilles av stjerneskuddet Sjur Vatne Brean, mens den eldre Sønsteby spilles av Erik Hivju.

Nr. 24 er regissert av Skjelvet-regissør John Andreas Andersen. Erlend Loe har skrevet manus, basert på et originalmanus av Espen von Ibenfeldt.

Overveldende

I hovedrollen som Gunnar Sønsteby er Sjur Vatne Brean, kjent fra TV-seriene Rådebank og Makta.

 Jeg er like gammel nå som Gunnar var under krigen, så til tider har det vært overveldende å leve meg inn i hva Gunnar ble stilt overfor. Innspillingen av Nr. 24 er utvilsomt det største jeg har vært med på. Det er en imponerende produksjon, og jeg føler jeg har fått være med på å lage noe helt spesielt for norske kinogjengere, sier Brean.

Sjur Vatne Brean under innspilling av Nr. 24. (Foto Glenn Røkeberg, SF Studios)

Ny informasjon om Sønsteby

Regissør John Andreas Andersen forteller at det som først trakk ham til prosjektet var et spennende og originalt manus, som blant annet baserer seg på ny informasjon fra Sønstebystiftelsen.

– Gunnar «Kjakan» Sønsteby er et kjent navn for mange, men deler av historien hans har ikke vært fortalt tidligere. Gunnar sa at minnet hans hadde fem skuffer. De tre øverste åpnet han ofte, den fjerde sjelden, og den femte åpnet han aldri. I Nr. 24 får vi innblikk i hva som var i denne femte skuffen, sier Andersen.

 

Nr. 24 kommer på kino 30. oktober 2024.