«Kung Fu Panda 4» – mye fart og slåssing

4
Total vurdering

Det er noen år siden den alltid sultne og kampglade pandaen Po var å se på kino (2016). Nå er utfordringen at han blir bedt av mester Shifu om å bli Fredens Dals neste spirituelle leder.

PÅ KINO FRA 15. MARS: Det er ikke lett for Po, som elsker å slåss. Han må dessuten velge sin etterfølger som den nye dragekrigeren. Med seg på ferden får han visdommens stav. Po havner lett i trøbbel og kjemper spesielt mot og etter hvert med reven Zhen, som er notorisk upålitelig og skurkete, men fatter omsorg for den digre bamsen.

Kung Fu Panda 4 | March 8, 2024 (United States) Summary: After Po is tapped to become the Spiritual Leader of the Valley of Peace, he needs to find and train a new Dragon Warrior, while a wicked sorceress plans to re-summon all the master villains... Read all
Countries: United States, ChinaLanguages: Mandarin, Chinese, English

Den virkelige skurken er Kamelonen, som naturligvis kan opptre i ulike skikkelser og transformere seg til andre skapninger. Hun råder i tillegg over en mengde kampklare og ondskapsfulle dyr av forskjellig slag og vil for enhver pris få tak i visdommens stav. Det blir med andre ord mye fart og slåssing. Mye morro, og mye mas.

Det er en rekke flotte og imponerende scenerier i svimlende høyder. Det er påkostet og fargerikt og ikke spart på noe. Dreamworks Animation har mye bra på rullebladet. Tidvis er det så skummelt at dette nok ikke er for de minste. Noe av referansene går dessuten over hodet på små barn.

Kung Fu Panda 4 byr på en rekke flotte og imponerende scenerier i svimlende høyder.

God norsk versjon

Det er gjort en svært god jobb med den norske versjoneringen av filmen. Leppebevegelsene (synken) er nitidig matchet figurene. Ikke alltid lett når originalspråket er et annet. Steinar Sagen gjør en glimrende jobb som panda Po, som Jack Black håndterer originalt. Malin Pettersen følger opp som reven Zhen og de andre stemmene er fint tilpasset og valgt. Noen skikkelig skumlinger innimellom.

Lykkes så Po i sitt oppdrag? Av og til er løsningen nærmere enn man forestiller seg. Derimellom heftige sloss-scener, won ton og dumplinger og mas. Det er fristende å si med mester Shifu: nå trengs det meditasjon. Mye meditasjon.

Kabosch!

4
Total vurdering