Tom Hanks lager en 20-episoders dokumentarserie om andre verdenskrig

Tom Hanks skal produsere og fortelle en 20-episoders dokumentserie fra andre verdenskrig sammen for The History Channel. Den kommende dokumentarserien har som mål å fortelle historien om krigen i sin helhet.

– Da jeg vokste opp, pleide hver eneste voksen å referere til to ord: andre verdenskrig, skriver Tom Hanks i en uttalelse og fortsetter:
–Den varige effekten som andre verdenskrig hadde på verden og på min egen familie har vært stor. Jeg er så glad for å samarbeide med The History Channel for å produsere denne altomfattende, langformede serien som vil gi oss muligheten til å fortelle denne viktige delen av historien i sin helhet.

Tom Hanks har tidligere produsert dokumentarer om USA på 1960-tallet og landets ferder til månen. Han produserte også dramaserien «Band of Brothers», som handler om amerikanske soldater i Europa under andre verdenskrig, og spilte hovedrollen i Steven Spielbergs andre verdenskrigsfilm «Saving Private Ryan».
Når dokumentarserien får premiere og hvor den kan sees i Norge er foreløpig ukjent.