20 Oscar-nomineringer endte i null priser

Oscar-utdelingens store taper ble også denne gangen Martin Scorsese. «Killers of the Flower Moon» var nominert til 10 Oscar – den vant ikke en eneste. Det samme skjedde med hans forrige film.

Historien gjentar seg. For fire år siden ble Martin Scorseses «The Irishman» nominert til 10 Oscars. Den vant heller ingen priser.

The Irishman (2019) hadde hele 10 Oscar-nominasjoner i 2020, men Martin Scoreses lag gikk tomhent hjem.

Dramathrilleren om drapene i Osage County på 1920-tallet har fått mye ros siden premieren i Cannes våren 2023. Men til tross for flere nominasjoner på prisgallaer som BAFTA og Golden Globes, har ikke filmen klart å ta med seg hjem noen  Oscar-statuett.

Det ble ingen Oscar på Lily Gladstone. Ti tross for 10 nomineringer var det ingen som gikk inn på årets Oscar.

«Killers of the Flower Moon» hadde sjansen blant annet til beste film, beste regi, beste fotografi, beste kostyme og beste scenografi, men ble gjentatte ganger slått – som regel av «Oppenheimer» eller «Poor Things».
Hverken Martin Scorsese eller birolle Robert de Niro var favoritter i sine respektive kategorier, men mange trodde Lily Gladstone ville ta med seg statuetten for beste kvinnelige hovedrolle. Det kan være et historisk øyeblikk for indianere, men prisen gikk til Emma Stone.

Den 81 år gamle Hollywood-veteranen Scorsese har, til tross for en 50-årig filmkarriere, utrolig nok bare én Oscar i bokhyllen. Han vant den for gangsterfilmen «The Departed» fra 2006. Nå planlegger han en film om Jesus.