Norsk Sundance-vinner klar for kino

Aldri før har en norsk dokumentarfilm vunnet den gjeveste prisen på Sundance.  Nå kommer filmen på norske kinoer.

«Ukjent landskap» konkurrerte mot 17 000 og vant storjuryens pris for beste utenlandske dokumentar.

I dokumentaren tas vi til en liten gård omgitt av granskog bor en familie som har tatt et utradisjonelt valg – Maria og Nik og deres fire barn dyrker sin egen mat, har hjemmeundervisning og samsover. De lever ut drømmen om et fritt og uavhengig liv nær hverandre og naturen. Men så rammer tragedien dem, og verden de kjenner snus på hodet. Motvillig må familien endre sin livsstil og innrette seg det moderne samfunnet igjen.

 – Jeg ser virkelig frem til å vise denne filmen for et norsk kinopublikum. Vi nordmenn er både familieorienterte og naturkjære; vi lengter ofte etter mer tid sammen og mer tid ute i det fri. Jeg håper at filmen vil få publikum til å reflektere over sine egne liv og kjenne på eget forhold til både naturen og sine nærmeste, sier regissør Silje Evensmo Jacobsen.

Dokumentarfilmen hadde sine første visninger i Norge filmfestivalene Kosmorama i Trondheim og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival i Oslo, hvor filmen stakk av med HUMAN-prisen.

«Ukjent landskap» kommer på kino 5. april.