Midtsommernatt (Venstre til høyre) Regissør Per-Olav Sørensen, Maria Agwumaro, Fanny Klefelt, Christopher Wolter, Sofia Tjelta, Kim Falck, Dennis Storhøi, Pernilla August, Liv Bernhoft Osa, Kadir Talabani, Eirik Hallert, Linn Skåber, Amalia Holm og Peiman Azizpour. Netflix © 2023

Mer enn 30 nye filmer og serier på Netflix i april

Netflix satser skandinavisk og Per-Olav Sørensens miniserie «Midtsommernatt» får premiere på strømmetjenesten 11. april i tillegg til et trettitals andre filmer og serier.

I rollene i «Midtsommernatt» finner vi  blant annet Pernilla August, Liv Bernhoft Osa, Linn Skåber, Dennis Storhøi, Sofia Tjelta. «Midsommarnatt» handler om Carina, som samler familien til fest, men når skjulte hemmeligheter kommer til overflaten, blir det alt annet enn lystig.

Per-Olav Sørensen bruker å levere varene, så det er bare å glede seg.

Allerede 28. mars er det klar for «Ronja Røverdatter».

11. april er det klart for «Baby Reindeer» som følger forfatteren og kunstneren Richard Gadds skjeve forhold til sin kvinnelige stalker og innvirkningen det har på ham når han til slutt blir tvunget til å møte et dypt og mørkt traume.

Samisk krim

Allerede 12. april er det tid for hele verden å bli kjent med det samiske folket i Sverige. «Stjålet» skildrer en ung kvinnes kamp for å forsvare sitt opphav i en verden der fremmedfrykt er på vei oppover. Peter Birro har skrevet manus basert på Ann-Helén Laestadius’ roman.

Stjålet er Elin Kristina Oskals skuespillerdebut i en spillefilm.

24. april er det klart for svensk gjengkriminalitet. Miniserien «I dine hender» er basert på «Størst av alt»-forfatter Maria Persson Gilolitos roman med samme navn. Vi får følge to gutter som har vært venner siden barndommen og som blir dratt inn i gjengkriminalitet.

Rebel Moon – Part Two: The Scargiver

Sist, men absolutt ikke minst, byr Zack Snyder på porky amerikansk storfilmunderholdning i oppfølgeren «Rebel Moon – Part Two: The Scargiver». La oss håpe at mottakelsen blir bedre enn for den ganske slaktede første filmen.