– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om den økonomiske siden. Det betyr ingenting for meg, sier Coppla som har brukt 20 år og en milliard kroner på filmen

Etter 20 år er det klart for Coppolas «Megalopolis»

«Gudfaren»-regissøren hadde nettopp hatt internpremiere på sin første film på evigheter. Francis Ford Coppola har jobbet aktivt med «Megalopolis» i over 20 år.

De siste tiårene har ikke Coppola vært fullt så aktiv som regissør. Hans siste film var «Twixit» fra 2011. Men i år ser det ut til at han vil være tilbake i stor stil med sin nye episke sci-fi-film «Megalopolis» som han har jobbet med i over 20 år.

Det sies at Coppola har brukt mer enn en milliard norske kroner av egne penger på «Megalopolis». Da undertegnede intervjuet ham i Marrakech 2016 sa han at «Apokalypse nå!» alene gir så stor inntekter at han ikke er avhengig av andre for å finansiere sine drømmer:

– Jeg trenger ikke lenger tenke på min egen karriere som filmskaper og er ikke avhengig av andres penger. Jeg eier alle rettighetene til Apokalypse nå – og den gir årlige inntekter på linje med en skyskraper i New York. De pengene bruker jeg i mitt prosjekt som i fremtiden vil gi kinopublikummet nye opplevelser.

Sammenbrudd

I «Megalopolis» forårsaker en ulykke ødeleggelsen av en New York City-lignende metropol som uansett forfaller og bringer med seg visjoner om fremtiden. På den ene siden er en ambisiøs arkitektonisk idealist Cesar (Adam Driver). På den andre er hans svorne fiende, ordfører Frank Cicero (Giancarlo Esposito). Debatten blir om man skal omfavne fremtiden og bygge en utopi med fornybare materialer, eller ta en business-as-usual gjenoppbyggingsstrategi, fylt med betong, korrupsjon og maktmekling på bekostning av en rastløs underklasse. Mellom kampen deres befinner seg ordførerens sosialistdatter Julia (Nathalie Emmanuel), en rastløs ung kvinne som vokste opp rundt makt og er lei av å være en tabloidkjendis på jakt etter meningen med livet.

Coppola har fått med seg en solid rollebesetning med blant annet Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Jason Schwartzman og Shia LaBeouf.

Adam Driver har rollen som den en ambisiøs arkitektonisk idealist Cesar.

Vist for distributører

Deadline melder nå at filmen nettopp har hatt premiere. I publikum satt alle store filmdistributører samt Francis Ford Coppolas venner og familie samt skuespillere og filmskapere som Anjelica Huston, Nicolas Cage, Andy Garcia, Spike Jonze, Al Pacino, Jon Favreau, Collen Camp, Roger Corman, Darren Aronofsky og Cailee Spaeny.

Før visningen skal alle besøkende ha mottatt en lapp med melding fra Francis Ford Coppola. Notatet skal lyde:
«Kjære venner, som dere har hørt meg si før: «Jeg tror på Amerika.»
Hvis jeg kunne etterlatt deg med en tanke etter å ha sett den nye filmen min, ville det vært denne: Grunnleggerne våre lånte en grunnlov, romersk lov og senatet for deres revolusjonære regjering uten konge, så amerikansk historie kunne verken ha skjedd eller lykkes som den gjorde uten klassisk læring for å veilede det.»

Hvem som skal distribuere «Megalopolis» og når den skal vises i Norge gjenstår å se.