Indiana Jones (Harrison Ford) i IJ5.

Disney tapte 1,5 milliarder kroner på siste «Indiana Jones»

Ifølge Forbes skal studioet ha tapt over 1,5 milliarder kroner (134 millioner dollar) på den femte filmen i eventyrserien.

Filmene om den eventyrlystne arkeologen har vært populære blant filmelskere i 40 år. Men den siste fikk ikke mye kjærlighet fra kinopublikummet. Nye tall avslører hvor hardt «Indiana Jones and the Dial of Destiny» egentlig floppet.

En avgjørende årsak  er at filmens budsjett skjøt i været til hele 387 millioner dollar. Blant annet skal Disney og Lucasfilm ha brukt hele 79 millioner bare på postproduksjonen og visuelle effekter, blant annet i scenene der den 80 år gamle Harrison Ford fikk en digital foryngelse.

Kinoinntektene stoppet på 384 millioner dollar. Unektelig skuffende for en kjent franchise og en elsket helts siste farvel til publikum. Forgjengeren «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» (2008) spilte inn mer enn dobbelt så mye på kino – dette til tross for harde kritikker.