«Those About to Die»

Trailere: Gladiatorene kommer både på kino og strømming

Dette blir året vi får ikke mindre enn to episke gladiatordramaer. Mens Ridley Scott jobber med å få den etterlengtede «Gladiator II» klar til høsten, filer Roland Emmerich på den overdådige strømmeserien «Those About to Die».

«Those About to Die» har tidligere blitt beskrevet som «et storstilt drama som foregår i den komplekse, korrupte og spektakulære gladiatorverdenen i det gamle Roma».

Serien er basert på Daniel P. Mannix’ sakprosa-klassiker med samme navn med Anthony Hopkins i hovedrollen som keiser Vaspasian under romerrikets høydepunkt. Det episke dramaet utspiller seg i den korrupte verdenen med gladiatorkamper, og utforsker en side av det gamle Roma som aldri før har blitt fortalt – den skitne virksomheten med å underholde massene, gi mobben det de ønsker seg mest…blod og sport.

Serien introduserer et ensemble av karakterer fra alle hjørner av Romerriket som kolliderer i det eksplosive skjæringspunktet mellom sport, politikk og dynastier. De 10 episodene av «Those About to Die» er regissert av Roland Emmerich med et saftig budsjett på 140 millioner dollar.

– Jeg har alltid vært fascinert av Romerrikets historie, sier filmskaperen i en uttalelse: – Mye virker fortsatt relevant for samfunnet vårt i dag – fra sammenvevingen av politikk og idrett til konkurransedisiplinene, som heller ikke har endret seg mye de siste to tusen årene. De mest elektrifiserende briller for massene involverer fortsatt to menn på en arena som kjemper mot hverandre; dagens vogner kalles racerbiler og  hvor sjåføren ofte betaler med livet hvis han krasjer.

Hele serien slippes på American Peacock 18. juli. Svensk TV4 har kjøpt de nordiske rettighetene – hvem som får serien i Norge er ennå uklart.