Francis Ford Coppolas «Megalopolis» får premiere i Cannes

Francis Ford Coppolas lidenskapsprosjekt «Megalopolis» vil offisielt ha premiere 17. mai i konkurransen på filmfestivalen i Cannes.

«Megalopolis» har en all-star rollebesetning, inkludert Shia LaBeouf, Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Coppolas søster Talia Shire, Jason Schwartzman (Shires sønn), Grace VanderWaal, Kathryn Hunter og James Remar.

Coppola skrev manuset på 1980-tallet og har endelig brakt filmen ut i livet, og investerte over 100 millioner dollar av sine egne penger i prosjektet.

I forrige uke fortalte Cannes Film Festival-direktør Thierry Fremaux til Variety at han hadde fridd til Coppola for å bringe sin siste film til Croisetten etter at den berømte regissøren presenterte «Apocalypse Now Redux» under Fremauxs første år på festivalen i 1995.

«Megalopolis» avsluttet produksjonen i fjor og ble vist 28. mars for første gang foran en stjernespekket gjesteliste med studioledere, distributører og kjøpere på Universal CityWalk IMAX Theatre i L.A.

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om den økonomiske siden. Det betyr ingenting for meg, sier Coppla som har brukt 20 år og en milliard kroner på filmen.

Mens plotdetaljene for filmen forblir vage. Historien er angivelig satt i en alternativ realityversjon av New York City kalt «New Rome».

I september utdypet Coppola hvordan Roma inspirerte «Megalopolis», og skrev på Instagram: «Hvor ofte tenker jeg på det gamle Roma? Ganske mye, ettersom den romerske republikken fungerte som eksempel for mitt land Amerika og dets institusjoner, og var inspirasjonen for min kommende film «Megalopolis».

Coppola fortsatte, «Min fascinasjon for den romerske republikken er basert på kampen mellom de politiske partiene der republikkens interesse ga etter for ambisjonene til noen få mektige menn som talte for politiske partiers mål om å etablere sin egen formue og autoritet ved å stole på væpnede styrker for å oppnå disse målene, og gi det siste slaget mot en grunnlov som allerede vakler til dens fall.»

Hele konkurranseprogrammet i Cannes skal avsløres på torsdag. Viktige titler som debuterer utenfor konkurranse inkluderer George Millers «Furiosa: A Mad Max Saga», Kevin Costners westernepos «Horizon: An American Saga» og åpningsailmen «The Second Act», regissert av Quentin Dupieux og med Léa Seydoux og Vincent Lindon i hovedrollene.