Brian Cox: Joaquin Phoenix var forferdelig i «Napoleon»

Brian Cox har sett Ridley Scotts «Napoleon» og han har ikke mye godt å si om hverken filmen eller Joaquin Phoenix sin opptreden i hovedrollen som den franske keiseren.

– Forferdelig. Det er forferdelig. En virkelig forferdelig forestilling av Joaquin Phonix. Det er til og med skummelt. Jeg vet ikke hva han tenkte, jeg tror det er helt og holdent hans feil og jeg tror ikke Ridley Scott hjalp ham, sier «Succession»-stjernen i forbindelse med en opptreden på HistFest-arrangementet i London, melder The Standard.

– En virkelig forferdelig forestilling av Joaquin Phonix, sier Brian Cox om Napoleon.

Han stoppet ikke der:
– Jeg ville spilt det mye bedre enn Joaquin Phoenix, det kan jeg si. Du kan si det er bra drama, men nei, det er løgn.
– Det er en slags finurlig forestilling, oppsummerer Cox. Skuespilleren kritiserte også hvordan historisk nøyaktighet ofres for å gjøre filmen mer spektakulær, en diskusjon som tidligere har omringet Ridley Scotts «Napoleon»:
– «Braveheart» er en smørje, fortsetter den skotske skuespilleren om Mel Gibsons film der Cox selv dukket opp. Mel Gibson var fantastisk, men det er bare mye løgn. Han gjorde aldri noen fransk prinsesse gravid. Den filmen er mye tull.