Ryan Gosling setter kursen mot rommet i «Project Hail Mary»

Romeventyret «Project Hail Mary», med Ryan Gosling i hovedrollen og Phil Lord og Christopher Miller som regissører, har satt premieredato til 20. mars 2026.

Neste uke er Ryan Gosling tilbake på kinoduken i actionkomedin «The Fall Guy». Samtidig gjør han seg klar for en tur ut i rommet.

Filmen, produsert for IMAX av Amazon MGM Studios, bygger på Andy Weirs bestselgende roman fra 2021. Gosling spiller Ryland Grace, en lærer som våkner fra koma og finner seg alene på en romstasjon uten noen minner om hvordan han kom dit.

Etter hvert begynner Grace å få tilbake minnene sine og innser at han ble sendt til solsystemet Tau Ceti for å forhindre en hendelse som truer med å sende Jorden inn i en ny istid.

Project Hail Mary» er et nytt romventyr basert på boken av «The Martian» -forfatteren Andy Weir. Den ble som kjente filmen som sendte Matt Damon til Mars.

Lord og Miller har tidligere jobbet sammen som produsenter på «Spider-Man: Into the Spider-Verse» og oppfølgeren «Spider-Man: Across the Spider-Verse». Duoen er også kjent for sitt arbeid med «The Lego Movie». Gosling var sist å se i «Barbie» fra 2023 og har også rollen i den kommende filmen «Fall Guy».

Under bokpromoteringen i 2021 delte Weir: «Jeg dykket dypt ned i kaninhullet på dette prosjektet. Ting som matematikken bak relativistisk reise, tidsdilatasjon og drivstofforbruk er virkelig fascinerende for meg. Jeg måtte også forske på mange astrofysiske detaljer, som stjerners oppførsel og hvordan astrofysikere utfører sitt arbeid.»