sss

«The Fall Guy» – herlig action og romantikk med Ryan Gosling

5
Total vurdering

Det har vært mange action-komedier hvorav noen stikker seg ut mer enn andre. «The Fall Guy» er romantisk utgave av sjangeren som garantert kommer til å bli en klassiker.

PÅ KINO FRA 26. APRIL: To timer går i rasende fart og det er en god sjanse for at «The Fall Guy» vinner den nyinnstiftede Oscar-kategorien for beste stunt neste år.

The Fall Guy | May 3, 2024 (United States) Summary: A down-and-out stuntman must find the missing star of his ex-girlfriend's blockbuster film.
Countries: United StatesLanguages: English

Filmen er fritt bygget på en amerikansk tv-serie med samme navn fra 1980-tallet. Colt Seavers (Ryan Gosling) er en av bransjens beste. Han utfører de vågale stuntene stjernen hverken kan  eller vil gjøre.Bak denne herlige filmen står den virkelige stuntmannen og regissøren David Leitch, en gang selv en stuntmann for stjerner som Brad Pitt og Matt Damon og som siden har flyttet seg over i regisstolen og har laget filmer som «Bullet Train», «Atomic Blonde», «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» og produsenten av «John Wick».

Dette er hans mest personlige film til nå – et kjærlighetsbrev til actionfilmer og det hardtarbeidende og undervurderte mannskapet som lager dem; stuntmennene.

Ryan Gosling er herlig i rollen som som stuntmannen Colt Seavers.

Stunt og mysterier

Colt er sammen med regiassistenten Jody (Emily Blunt) og livet leker – helt til ulykken der han skader ryggen og trekker seg fra yrket, livet og til og med kjærligheten. Det er sistnevnte som svir mest, så når han 18 måneder senere får sjansen til å opptre som stuntmann på Jodys første spillefilm, er han klar  for nye eventyr.

Et år etter å ha stengt henne ute blir Colt bedt om å vende tilbake til jobben som stuntdobbel for stjernen Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson), denne gangen i Jodys regidebut. Han hadde vært Ryders dobbeltgjenger i mange år før ulykken, og de trenger noen som kan håndtere presset i en stor film.

Emily Blunt og Ryan Gosling leverer uforglemmelige prestasjoner. Det er bare å like The Fall Guy.

Colt ønsker å forsikre seg om at Jodys første film ikke blir en fiasko, så han går motvillig med på det. Men det tar ikke lang tid før han blir dratt inn i et mysterium. Kan han løse det og vinne tilbake sin livs kjærlighet, samtidig som han utfører noen av de farligste stuntene i filmen?

Imponerende stuntsekvenser

Det er stuntmennene som er fokus i denne filmen og det kan regissør David Leitch alt om og leverer imponerende stuntsekvenser. «The Fall Guy»  er et adrenalinkick med massive eksplosjoner, biljakter og folk som settes i brann. Ikke minst er det er interessant å se bak kulissene i visse scener, og hvor mye arbeid som ligger i stuntarbeidet.

Fra venstre mot høyre: Ryan Gosling, Aaron Taylor-Johnson, Ben Jenkin, Logan Holladay, Justin Eaton, og David Leitch på settet til The Fall Guy.

«The Fall Guy› er morsom, spennende og spekket med imponerende stunt, men det den gjør for stuntarbeiderne er den perfekte prikken over i-en.

Aaron Taylor Johnson har rollen som den selvhøytidlige Hollywoodstjeren som er blendet  av sin egen suksess og som Colt er stuntmann for. Ryan og Aaron har noen av de morsomste og mest intense scenene sammen. Det er virkelig en glede å se dem på lerret sammen.

Det er stuntmennene som er fokus i denne filmen og det kan regissør David Leitch alt om og leverer imponerende stuntsekvenser.

Dette er både en action- og romantisk komedie. Miksen er noe du kanskje ikke tror ville fungere, men det gjør den virkelig her. Dette skyldes i stor grad Ryan Gosling, som mestrer begge sjangrene perfekt.

«The Fall Guy» er en hyllest til mannskapet bak filmene vi filmelskere elsker. Den fremhever det harde arbeidet som ligger bak det perfekte opptaket, og det faktum at stuntfolk setter livet på spill hver dag.

Emily Blunt og Ryan Gosling leverer uforglemmelige prestasjoner. David Leitch er det beste valget for å regissere denne filmen. «The Fall Guy» er den perfekte blandingen av flere sjangere. Dette er en film du sent vil glemme.

5
Total vurdering