Greta Gerswig leder årets jury i Cannes.

Greta Gerwig leder den prestisjetunge juryen i Cannes

Med bare et par uker igjen til filmfestivalen i Cannes, presenteres hele juryen i dag. Juryleder Greta Gerwig forlater Barbieland og reiser til den franske rivieraen. Med seg har hun flere kjente navn fra filmverdenen.

Festivalen, har i et forsøk på å feminisere sitt publikum, valgte også i år fem kvinner og fire menn til å avgjøre skjebnen til den ettertraktede Gullpalmen.

Juryen er under ledelse av den Greta Gerwig, den yngste kvinnelige jurypresidenten siden Sophia Loren i 1966. Den 40 år gamle kvinnelige regissøren og manusforfatteren er en ledende skikkelse innen amerikansk auteurkino og forrige sommers store kinovinner med «Barbie», skal styre skuta i Cannes.

Skuespillerinnen Lily Gladstone (kjent for «Killers of the Flower Moon») og Eva Green («Casino Royale») blir med henne når over 20 konkurransefilmer vil bli sett og bedømt. Med på turen er også den libanesiske filmskaperen Nadine Labaki («Capernaum»), japanske Kore-Eda Hirokazu («Monster») og spanjolen J.A. Bayona («Snøsamfunnet»).
Den franske skuespilleren Omar Sy, den italienske stjernen Pierfrancesco Favino og den tyrkiske manusforfatteren Ebru Ceylan fullfører juryen.

Blant de som kjmper om årets Gullpalmen er den levende legenden Francis Ford Coppola.

Blant de som kjemper om prisen i år er flere legender: Francis Ford Coppola, Jacques Audiard, Michel Hazanavicius og David Cronenberg vil alle kjempe om å etterfølge Justine Triets I«Fritt fall» som stakk av med fjorårets Gullpalme.

På den røde løperen ventes Catherine Deneuve, Adam Driver og Michelle Pfeiffer til den mest Hollywood-pregede utgaven siden 2016. Skuespiller Camille Cottin vil presentere åpnings- og avslutningsseremoniene.

Årets festival foregår 14.-25. mai.