Trailer: Kate Winslet spiller legendarisk krigsreporter i «Lee»

Kate Winslet har hovedrollen i et nytt andre verdenskrig-drama om den legendariske krigsreporteren Lee Miller.

For øyeblikket topper Alex Garlands «Civil War» – om krigsjournaliser i en fremtidig amerikansk borgerkrig Kinotoppen. Om noen måneder kommer «Lee», som også handler om sammen tema, men basert på virkelige hendelser.

I motsetning til «Civil War» er den imidlertid basert på virkelige hendelser: vi følger krigsreporteren og fotografen Lee Miller, som rapporterte fra slagmarkene under andre verdenskrig. Miller regnes som en av historiens store krigsjournalister.

Kate Winslet som den legendariske krigsreporteren og fotografen Lee Miller.

Millers enestående talent og uhemmede utholdenhet resulterte i noen av det 20. århundres mest uutslettelige bilder av krig, inkludert et ikonisk bilde av Miller selv, som poserer trassig i Hitlers private badekar.

Miller hadde en dyp forståelse og empati for kvinner og de stemmeløse ofrene for krigen. Bildene hennes viser både skjørheten og voldsomheten til den menneskelige opplevelsen. Fremfor alt viser filmen hvordan Miller levde livet med full gass i jakten på sannheten, som hun betalte en enorm personlig pris for, og tvang henne til å konfrontere en traumatisk og dypt begravd hemmelighet fra barndommen.

I hovedrollen som Lee ser vi Kate Winslet, som også produserer filmen. Andre roller spilles av blant andre Marion Cotillard, Andrea Riseborough, Andy Samberg, Josh O’Connor og Alexander Skarsgård. Regissør er Ellen Kuras, som har lang bakgrunn som filmfotograf, men som nå debuterer som regissør.

«Lee» ble vist på filmfestivalen i Toronto i fjor, hvor Winselts opptreden i hovedrollen ble hyllet. Kinopremieren blir 27. september i USA. Traileren kan du se her under: