Den fantastiske Jessica Gunning er stalkeren Martha

«Baby Reindeer» har tatt Netflix-seerne med storm og har blitt en av de mest sette seriene på strømmeplattformen – mye takket Jessica Gunning som stalkeren Martha.

Baby Reindeer har unektelig fått seerne til å krype seg  sammen i sofaen, og det er i stor grad takket være 38-årige Jessica Gunnings hårreisende skildring av stalkeren Martha. Skildringen av stalkeren Martha har etterlatt seerne med en bitter ettersmak, mye takket være den talentfulle skuespillerinnen.

Serien handler om den slitne komikeren og bartenderen Donny, spilt av Richard Gadd. Han blir trakassert og forfulgt av stalkeren Martha, mesterlig spilt av Jessica Gunning, etter at han vennlig tilbyr henne en kopp te når hun ikke har penger å betale for seg i baren hvor han jobber.

Baby Reindeer er basert på Richard Gadds egne opplevelser.

Besatt og forelsket

Martha blir da helt besatt av Donny, og i løpet av fem år trakasserer hun ham ved å sende blant annet 40 000 e-poster, 740 tweets, 350 timer med talemeldinger, 100 sider med brev og 45 Facebook-meldinger. Serien er   basert på skuespiller Richard Gadds egne opplevelser.

I et intervju med Glamour snakker Gunning om hva hun gjorde for å forberede seg til rollen som Martha. Hun nevner at hun var fascinert av begrepet «limerence», som innebærer en romantisk besettelse, ofte med melankolske og angstfylte følelser.

— Det er en avhengighet av å være besatt og forelsket i noen… Jeg kan tenke meg at hun (Martha) dro hjem og nesten dagdrømte om forbindelsene hun hadde med ham (Gadd), og at hun muligens pyntet det mer enn det hvor. Det er slik ting kan eskalere, sier hun til Glamour.

Hun ble forelsket i skuespill fra hun var ung og begynte sin scenekarriere ved National Theatre,, hvor hun dukket opp i flere produksjoner som ‘Much Ado About Nothing’ og ‘Major Barbara’. Gunning hadde en tilbakevendende rolle som Angela på «Law & Order: UK» og spilte også barnevakt Annie i komedieserien «Life of Riley» mellom 2009 og 2019.

Hun har også spilt Orla i BBC-serien White Heat og hovedrollen som Melissa Young i BBC-dramaet What Remains.