«The Idea of You» – herlig og sjarmerende romantisk komedie

5
Total vurdering

Forestill deg at vokalisten til det hotteste britiske boybandet dedikerer en kjærlighetssang til deg mens han står på scenen og opptrer for titusenvis av fans.

PÅ PRIME VIDEO FRA 2. MAI: Det er stort sett enhver tenåringsjentes drøm, og i Michael Showalters romantiske drama The Idea of You blir dette eventyret levd ut av den mest uventede personen: en middelaldrende alenemor.

The Idea of You | May 2, 2024 (United States) Summary: Solène, a 40-year-old single mom, begins an unexpected romance with 24-year-old Hayes Campbell, the lead singer of August Moon, the hottest boy band on the planet.
Countries: United StatesLanguages: English

The Idea of You er basert på boken med samme navn av Robinne Lee og er en uimotståelig historie om kjærlighet, kunst og kompliserte forhold. I filmen krysser Ann Hathaways 40 år gamle Solène vei med Nicholas Galitzines 24 år gamle Hayes Campbell.

Delvis eskapistisk fantasi, dels jordet kjærlighetshistorie som overskrider konvensjonelle dating-tabuer, The Idea of You treffer alle de riktige strengene i sin fremstilling av to mennesker som lever livet på deres premisser.

Den Oscar-vinneren Anne Hathaway en 40 år gammel fraskilt som faller for forsangeren i et populært boyband, spilt av Nicholas Galitzine.

Komplisert forhold

Solène (Anne Hathaway) er en kunstgallerieier som navigerer gjennom et komplisert forhold til sin nylig fraskilte eksmann, Daniel (Reid Scott), og hans mye yngre kjæreste. Solène og Daniel deler omsorgen for tenåringsdatteren Izzy (Ella Rubin), som heller vil henge med venner enn foreldrene. Likevel er Izzy ekstatisk når Solène godtar å følge henne og vennene hennes til Coachella Valley Music and Arts Festival.

Solène gjør det til et poeng å holde seg unna datteren, og snubler inn i et møte med Hayes (Nicholas Galitzine), sangeren til den britiske popgruppen August Moon.

Nesten umiddelbart blir Hayes fascinert av Solènes modenhet, selvtillit og uvitenhet om hans berømmelse. Solène, på den annen side, møter hans flørtende fremstøt med høflighet, men det er ikke før Hayes subtilt dedikerer en kjærlighetssang til henne under settet deres at hun uventet begynner å bli forelsket.

Nicholas Galitzine og Anne Hathaway levere solide roller.

Sterk rollebesetning

Til tross for deres aldersforskjell og svært forskjellige livsforhold, er forbindelsen deres elektrisk og unektelig autentisk. Solène kan imidlertid ikke unngå å føle seg ute av sitt rette element når hun stadig blir møtt med Hayes’ ungdom og rampete oppførsel, spesielt i form av tidligere kjærester og hookups.

Dette er det mest levende Solène har følt på lenge, men likevel stiller hun spørsmål ved om denne gnisten er verdt den personlige og psykologiske belastningen som forholdet påfører datteren hennes, og hvis hun skal være ærlig, også seg selv.

Det er mye å elske i denne Michael Showalter-regisserte filmen, spesielt de sterke rollebesetningene. Anne Hathaway glir uanstrengt inn i rollen som Solène.

Nicholas Galitzine, som spiller hjerteknuseren Hayes, skaper Harry Styles-stemningen. Ikke bare gir han en overbevisende opptreden som en forelsket ung mann som kanskje eller kanskje ikke har mammaproblemer, men hans musikalske talent er like imponerende. Når han synger og danser slik han gjør, er det ikke rart at Solène ble fortryllet.

5
Total vurdering