Kinotoppen: Apene ble slått av en katt

De to premierefilmene, «Pusur-filmen» og «Kingdom of the Planet of the Apes», sto for mesteparten av kinobesøket i helgen. Øverst troner Pusur.

De to filmene innleder kinosommeren. «Pusur-filmen» ble sett av 12 600, mens «Kingdom of the Planet of the Apes» solgte 11 060 billetter.

I USA var man skuffet over åpningshelgen til actionkomedien «The Fall Guy». «Kingdom of the Planet of the Apes» har overtatt førsteplassen i USA. De totale verdensomspennende inntektene landet på 129 millioner dollar. Det regnes som en suksess.

I USA håper man at Marvels «Deadpool & Wolverine» skal være med på å redde kinosommeren.

Flere amerikanske eksperter er derimot bekymret for denne kinosommeren, der tydelige publikumsmagneter glimrer med sitt fravær. De eneste filmene som antas å ha en sjanse til å nå 1 milliard dollar i inntekter er Dreamworks’ «Stupid Me 4» og Marvels «Deadpool & Wolverine», men de kommer ikke før i juli.