Foto: Kristoffer Sandven

Tobias Santelmann blir Harry Hole

Tobias Santelmann skal spille hovedrollen i Netflix sin kommende krimsatsing. Serien er basert på Jo Nesbøs bøker om Harry Hole.

Serien har arbeidstittelen «Harry Hole». Pia Tjelta har rollen som Holes kjæreste, Rakel Fauske. Svenske Joel Kinnaman har fått rollen som den korrupte politimannen Tom Waaler. Hele teamet ble presentert på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Produksjonen får 93 millioner kroner i støtte gjennom insentivordningen som forvaltes av Norsk filminstitutt. Den fungerer sånn at man kan få refundert inntil 25 prosent av produksjonskostnadene i Norge. Det betyr at produksjonen har en ramme på minst 372 millioner kroner – mest sannsynlig mer og blir tide nes dyreste norske serie.

I dag møtte Santelmann, Jo Nesbø , regissør Øystein Karlsen og de andre involverte pressen på Restaurant Schrøder, Harry Holes vannhull på St. Hanshaugen.

Jo Nesbø tar på seg rollen som «showrunner» for serien og han har selv skrevet manuset til serien.

– Jeg bruker romanen mer som et underlag. Jeg har mindre respekt for bokforfatteren enn det mange rundt meg har, sier Nesbø med et smil. Det gjør at jeg kan jobbe fritt og oppdatere dette til 2024. Jeg er også velsignet med veldig dårlig hukommelse, så for meg var det veldig spennende å lese denne boka, sier han.