«Tarot» – ufrivillig latterlig skrekkfilm

2
Total vurdering

Skrekk/horrorfilmer har sine egne regler og koder. Noen holder seg til skrekken og kan i beste fall gi oss gåsehud, selv om vi kjenner effektene og vet hva som kommer. Noen kan også ta det så langt at det oppstår befriende humor midt i det skrekkelige. Denne gjør egentlig ingen av delene og faller derfor sammen.

PÅ KINO FRA 31. MAI: En vennegjeng av ungdommer har leid seg inn på en herregård for å feire bursdag til en av dem. De kjeder seg og vet ikke helt hva de skal finne på til de oppdager et forbudt område i kjelleren (selvsagt), der de bryter seg inn og finner en rekke merkelig gamle ting, bl.a. en kortstokk med håndmalte Tarot-kort. En av dem har trening i å spå både i slike kort og stjernetegn. Kombinasjonen skal visstnok være uslåelig. Og farlig.

Hit Man | June 7, 2024 (United States) Summary: A professor moonlighting as a hit man of sorts for his city police department, descends into dangerous, dubious territory when he finds himself attracted to a woman who enlists his services.
Countries: United StatesLanguages: English

For ganske snart begynner spådommene å gå i oppfyllelse. På grusomme vis og ledsaget av lys og lydeffekter, som kanskje kan gi litt av denne gåsehuden når noe uhyggelig plutselig inntreffer. Etter hvert går det opp for de gjenlevende at de må gjøre noe aktivt for om mulig å stoppe forbannelsene og det leder til en eldre kvinne som har jaktet på tarotkortene lenge og kjenner bakgrunnen for hvorfor spådommene slår til så brutalt. Det kan spores tilbake til Ungarn på slutten av 1700-tallet!

Avantika står i døråpningen og ser skremt ut i Tarot-standing

Etter hvert som det skrekkelige blir mer og mer konkret og det uhyrlige blir mer og mer synlig og forklart blir historien mer og mer ufrivillig latterlig. Helt til slutt får vi riktignok en befriende latter, men på den mørke veien dit har vi vært i grøfta mange ganger. Selv om det kan synes enkelt å lage skrekkfilm bare man følger visse konvensjoner må vi kunne forvente mer enn dette.

2
Total vurdering