«Quislings siste dager» – se første trailer fra høstens storfilm

Okkupasjonen av Norge er over, men et oppgjør gjenstår. Se møtet mellom Gard B. Eidsvold og Anders Danielsen Lie i «Quislings siste dager» med premiere 13. september.

Traileren til Erik Poppes Quislings siste dager er ute. Gard Bjørnstjerne Eidsvold hare rollen som Vidkun Quisling. I filmen følger vi Quisling fra fredsdagene i 1945, gjennom fangenskap og rettssak, frem mot det endelige oppgjøret. Vi får et fortettet innblikk i en psykologisk og klaustrofobisk kamp om sannhet og løgn, tro og tvil.

I traileren møter vi også Anders Danielsen Lie som Quislings fortrolige, sykehuspresten Peder Olsen. Filmen bygger på omfattende research og de helt unike dagboknotatene Peder Olsen gjorde fra de virkelige samtalene han hadde med Quisling etter arrestasjonen og under rettsaken.

Det er store forventinger til Erik Poppes «Quislings siste dager».  (Foto: Erik Burås)

– Blant de fremste av våre skuespillere valgte jeg til slutt Gard Eidsvoll i rollen som Vidkun Quisling. Han leverer noe foran kameraet som få har sett maken til på et norsk lerret noensinne, sier regissør Erik Poppe.
– Anders Danielsen Lie sitt register som skuespiller og ikke minst hans følsomme tilnærming i alt han vil løse måtte denne gangen brukes for alt det er verdt, sier Poppe. Skaperen av Kongens Nei har laget en ny storslått film om en krevende tid i norsk historie ikke alle har like mye kjennskap til:

– Sentrale historikere er engasjert som konsulenter og det er foretatt en serie med intervjuer av tidsvitner, barn og barnebarn som har gitt oss uvurderlig materiale for å gjenskape denne historien på en så sannferdig måte som mulig, sier Poppe og fortsetter: – I dette arbeidet ble funnet av sjelesørgeren til Quisling, Peder Olsens dagbok, en av de mest avgjørende funnene filmen er inspirert av, sier Poppe.