Jan Vardøen vil gi bort Frogner kino

– Alt jeg ønsker er at kinoen overlever, sier kinoeier Jan Vardøen i et Facebook-innlegg mandag.

Frogner kino og Jan Vardøen har vært i store økonomiske vanskeligheter den siste tiden. Mandag kveld skriver Vardøen på Facebook at han gir seg:
–Jeg gir meg. Alle elsker Frogner kino, og ingen mer enn meg. Dette er stedet jeg har pusset opp til fordums prakt og som har blitt et smykke for byen. For å øke potensialet har jeg den siste måneden installert et 12 meter bredt hevbart lerret og bygget ut scenen. Det betyr at kinoen nå kan fungere som flerbruksscene med teater, stand-up, bokbad, eventer og alt som finnes som kan tjene gode penger i tillegg til å vise gode filmer. Til det må man ha energi, tid og entusiasme.

Jan Vardøen skriver at han har 45 millioner på oppussingen og teknisk inventar (20 av hans egne):
– Lommene helt tomme og jeg er sliten, skriver han videre: – Jeg tror aldri jeg har sagt dette før, men jeg gir meg.

Haster

Noen må overta driften. Her finnes veldig mange opparbeidede verdier – og litt kortsiktig gjeld. Dette må overtas, men ellers skal jeg ikke ha noe for det. Alt jeg ønsker er at kinoen overlever og at ikke alt har vært forgjeves, skriver Han Vardøen og understreker at det haster og ber interesserte ta kontakt og understreker:
–For riktig person er dette tidenes sjanse – vær så snill å redde Frogner Kino, verdens vakreste kino. Jeg klarer det ikke lenger alene.

Til Aftenposten sier Vardøen at han vil gi bort driften av kinoen, men ikke selve eiendommen.

Kortsiktig gjeld

Den kortsiktige gjelden er i hovedsak flere måneders utestående felleskostnader til sameiet i Frognerveien. I april besluttet Oslo tingrett at kinoen skulle tvangsselges. Det var sameiet som sto bak begjæringen.

Advokat Torolv Sundfør er ansvarlig for salget. Han sier til Aftenposten at det er uproblematisk for Vardøen og gi bort driften, eller til og med bygningen, i denne prosessen. Hvis en ny eier da løser problemet med kreditorene, vil beslutningen om tvangssalg falle fra. Vardøen har fortsatt «fri disposisjonsrett» for kinoen.

– Så langt det er et pengekrav det er snakk om, kan det løses helt frem til retten har godkjent et annet bud, sier Sundfør.