Foto: The London Film Festival Reed Baumgarten Exile

Rob Savage til Ramaskrik

Rob Savage er regissøren bak «Host» (2020) og «The Boogeyman» (2023). Han kommer på besøk under Ramaskrik 2024, 17. – 20. oktober.

Det britiske stjerneskuddet skal blant annet være en del av Méliès International Festivals Federation – MIFF -juryen hvor beste kortfilm skal kåres. I tillegg vil han vise noen av sine tidligere filmer og skal være med på andre ting vi kommer tilbake til.

Savage debuterte som 19-åring med langfilmen «Strings› i 2012, som han både regisserte, produserte, skrev og klippet. Filmen vant The Raindance Award på BIFA. Siden har han laget en rekke kortfilmer, hvor Ramaskrik har vist både «Dawn of the Deaf» (2016) og «Salt› (2017), som har gjort han til en god venn av festivalen.

Under Covid-nedstengningen i 2020 skrev og regisserte Rob «Host» som skulle bli hans store gjennombrudd og som var åpningsfilmen på den digitale utgaven av Ramaskrik i 2020. Filmen ble raskt plukket opp av streamingtjenesten Shudder, og har fremdeles en 99 % Fresh-vurdering på Rotten Tomatoes.
På årets festival vil Ramaskrik ha et gjensyn med «Host» og noen av hans kortfilmer. Etter «Host» ble Rob Savage det heteste navnet i horror-verdenen, og fikk raskt tilbud fra Hollywood. I 2021 kom »Dashcam», og i 2023 sto han bak «The Boogeyman», basert på en novelle av Stephen King.