«Griffin in Summer» den store vinneren på Tribeca Film Festival

«Griffin in Summer» topper Tribeca Festival Awards, mens «The Knife» og «Some Rain must Fall» vant to priser hver. «Hacking Hate» av svenske My Vingren ble kåret til beste dokumentar. 

«Griffin in Summer» mottok Founders Award for beste narrative innslag i USA, samt to tilleggspriser ved Tribeca Awards 2024: spesiell juryomtale for ny narrativ regissør til Nicholas Colia, og beste manus i et amerikansk narrativt innslag, også til Colia.

«Griffin in Summer»  handler om jorten år gamle Griffin Nafly. Sommerferien er vanligvis tiden for barna å slippe løs, men for Griffin er det på tide å begynne å sette opp hans dramatiske nye skuespill: en ambisiøs krysning mellom Hvem er redd for Virginia Woolf og American Beauty.

Med stjerneopptredener fra sin rollebesetning av unge skuespillere, er «Griffin in Summer» voksende historie et portrett av artisten som en ung gutt som håndterer de første opplevelsene av ulykkelig kjærlighet på en måte som er både morsom og forfriskende original.

Svensk dokumentar best

«Hacking Hate» av svenske My Vingren ble kåret til beste dokumentar. Vingren er en velrenommert og prisvinnende svensk journalist. Betraktet av media som «den virkelige «Girl with the Dragon Tattoo», er hun kjent for sine dyptgående undersøkelser, spesielt av hvite overlegenhetsnettverk.

Den siste journalistiske jakten hennes er imidlertid i ferd med å bringe henne inn på et betydelig farlig territorium. Med bruk av en falsk profil, dykker Vingren dypt undercover på nettet som en hvit makt-tilhenger og inn i ekstreme høyreradikale kampanjer for å rekruttere og påvirke enkeltpersoner, og radikalisere dem til hatytringer og fremmedfrykt.

Beste narrative filmer

«Bikechess» prisen for beste internasjonale narrative innslag, og  «Don’t You Let Me Go» vant den 12. årlige Nora Ephron Award, mens «Come Closer and Witches» toppet den første Viewpoints-konkurransen.

Nnamdi Asomughas «The Knife» vant to priser: beste nye narrative regissør til Asomugha, og beste kinematografi i et amerikansk narrativt innslag til Alejandro Mejia.

«Some Rain Must Fall» mottok også to priser: beste  internasjonalt narrative innslag til Yu Aier, og beste kinematografi i et internasjonalt narrativt innslag til Constanze Schmitt.

I Tribeca X Award-konkurransen vant «One Good Reason» prisen for beste kortfilm og prisen for sosial innvirkning.