Tim Burtons «Beetlejuice Beetlejuice» åpner filmfestivalen i Venezia

Tim Burtons etterlengtede  «Beetlejuice Beetlejuice» vil åpne den 81. filmfestivalen i Venezia. Verdenspremieren skjer 28. august og den får norsk premiere 6. september.

– «Beetlejuice Beetlejuice» markerer den etterlengtede returen til en av de mest ikoniske karakterene i Tim Burtons filmografi, men også den glade bekreftelsen på det ekstraordinære visjonære talentet og den mesterlige realiseringen av en av de mest fascinerende forfatterne i sin tid, sier festivalsjef Alberto Barbera i en uttalelse og fortsatte:
– Venezia-biennalen er beæret og stolt over å være vertskap for verdenspremieren på et verk som har en overraskende sving av kreativ fantasi og drivende hallusinatorisk rytme.
Burton la til: «Jeg er veldig spent på dette. Det betyr mye for meg å ha verdenspremieren på denne filmen på filmfestivalen i Venezia.» Burton mottok tidligere en Gulløve for sin karriere i 2007 og har hatt premiere både på  «The Nightmare Before Christmas» og »Corpse Bride» på festivalen.
Michael Keaton spiller hovedrollen som Beetlejuice, sammen med Winona Ryder, Jenna Ortega, Catherine O’Hara, Justin Theroux, Monica Bellucci, og Willem Dafoe. Den første «Beetlejuice» kom ut i 1988.

Filmfestivalen varer fra 28. august til 7. september, med Isabelle Huppert som jurypresident. Festivalen vil også hedre den australske regissøren Peter Weir med en Æres-Gulløve.

Hele Venezia-programmet vil bli annonsert 23. juli.