«Beverly Hills Cop: Axel F» – tannløs oppfølger med et stivnet smil

3
Total vurdering

Eddie Murphy vender tilbake til Beverly Hills for første gang på 30 år i denne dyre, men forholdsvis tannløse oppfølgeren.

PÅ NETFLIX FRA 3. JULI: Murphy var bare 22 år gammel da den første «Beverly Hills Cop»-filmen lyste opp og gikk rett til toppen på boxoffice i hele verden. Nå er han 63 år og både kroppet  og smilet har stivnet.

Nesten 40 år etter utgivelsen av den originale filmen, gjentar skuespilleren sin rolle som den street-smarte detektiven i Beverly Hills Cop-serien. Den første filmen ble utgitt i desember 1984. Buddy cop-filmen var en stor suksess og ga Murphy til internasjonal stjernestatus.

Beverly Hills Cop: Axel F | July 3, 2024 (United States) Summary: Axel Foley returns to Beverly Hills after his daughter's life's threatened. Includes old pals John Taggart and Billy Rosewood working to uncover a conspiracy.
Countries: United StatesLanguages: English

Komikeren hadde skapt seg et navn på «Saturday Night Live» og viste frem skuespillertalentene sine i «Trading Places» og «48 Hours», før «Beverly Hills Cop» skjøt ham til stratosfæren. Hans kloke Detroit-fødte Axel Foley var den perfekte fisken ute av vannet i det hvite og velstående Beverly Hills.

Denne gangen er det hans fraseparerte datter Jane Saunders (Taylour Paige) som er i faresonen når hun prøver å frikjenne en mistenkt politimorder. Det har gått 30 år siden Eddie Murphy sist tok en tur til Beverly Hills. Selv om Netflixs oppfølger til 150 millioner dollar er bedre enn det som ble servert i den forrige delen i 1994, er «Beverly Hills Cop: Axel F» ikke i nærheten av originalen fra 1984.

Både kroppen og smilet til Eddie Murphie har blitt stivere siden originalen fra 1984.

Nå er Foley tilbake og drar til Beverly Hills igjen for Axel F (kanskje den nummererte tittelen har blitt unngått i håp om at folk glemmer den forferdelige tredjefilmen).

Flere gamle karakterer fra serien vender tilbake, inkludert Billy Rosewood (Judge Reinhold), John Taggart (John Ashton), Jeffrey Friedman (Paul Reiser), og Serge (Bronson Pinchot). Nye ansikter inkluderer Taylour Paige som Jane Saunders, Joseph Gordon-Levitt som LAPD-detektiv Bobby Abbott, og Kevin Bacon som en narkotikaarbeidsgruppeleder.

Action og nostalgi

Axel bruker fortsatt sine klassiske triks som å utgi seg for andre for å komme seg forbi hindringer, og det er nok av action og nostalgi med referanser til kjente sanger og våpen fra tidligere filmer. Til tross for dette, sliter filmen med å være morsom og spennende, og en 10-minutters åpningssekvens føles spesielt langdryg.

Eddie Murphy, nå 63 år, viser tegn på aldring og mangler det djevelske glimtet som preget hans tidligere opptredener som Axel. Filmen prøver å utforske Axels faderlige side, men klarer ikke helt å balansere dette med actionelementene.

Beverly Hills Cop: Axel F. (L til R) Kevin Bacon som Captain Cade Grant og Eddie Murphy som Axel F i Beverly Hills Cop: Axel F.

Mangler kjemi

Historien har et svakt hovedplott som involverer Jane, som ikke har kjemi med Murphy, og dette tynger  filmen. Joseph Gordon-Levitt skal ha ros for sin rolle og samspill med Murphy. Taylour Paige skuffer, mens Kevin Bacon gjør en grei jobb, men tilfører ikke noe spesielt.

Regien av Mark Molloy er kompetent, men ikke enestående, og manuset er respektfullt overfor serien, men svikter på grunn av hovedplottet. Filmen er bedre enn den tredje delen, men når ikke helt opp til den første eller andre filmen i serien. Den gir en dose nostalgi for fans, men føles likevel noe forglemmelig.

3
Total vurdering