Se den første heftige traileren fra «Gladiator II»

Paramount Pictures har endelig sluppet den aller første traileren til «Gladiator II», oppfølgeren til 2000-klassikeren «Gladiator». 

Filmen er regissert av Ridley Scott, som også regisserte originalen, mens manuset er skrevet av David Scarpa (Napoleon).

Ridley Scotts episke historiske drama «Gladiator» fra 2000 ble en stor suksess og har blitt en klassiker i løpet av de siste to tiårene, takket være kraftige opptredener og spektakulære spesialeffekter – spesielt på gladiatorarenaen.

Regissøren har lenge ønsket å lage en oppfølger, og senere i år kommer endelig «Gladiator II». Paramount Pictures har nettopp sluppet den første traileren, og den lover å bli en visuell fest, med en ny samling av kraftfulle skuespillere (pluss noen kjente fjes) som kjemper om Romas fremtid.

For de som på uforklarlig vis ikke har sett originalen: Russell Crowe spilte hovedrollen som Maximus, en romersk general som leder sin hær til seier mot germanske stammer på vegne av keiseren, Marcus Aurelius (Richard Harris). Den aldrende keiseren ønsker at Maximus skal etterfølge ham og gjenopprette den romerske republikken, og gå forbi sin egen sønn, Commodus (Joaquin Phoenix). Commodus myrder i hemmelighet faren sin og utroper seg selv til keiser. Deretter henretter han Maximus’ kone og sønn fordi Maximus nekter å anerkjenne hans styre. Commodus har også urovekkende incestuøse lengsler etter sin søster, Lucilla (Connie Nielsen), mor til Lucius (Spencer Treat Clark) og tidligere elsker av Maximus.

Maximus slipper unna sin egen henrettelse og ender opp med å bli solgt til gladiatortreneren Proximus (Oliver Reed), som forteller ham at han kan tjene sin frihet ved å «vinne mengden» under gladiatorlekene i Roma. Og vinne mengden gjør han. Hvem kan glemme den episke scenen der gladiatorene blir tvunget til å gjenoppføre slaget ved Zama, da romerne beseiret karthagerne? Med Maximus i kommando, snur de bordet og «karthagerne» vinner re-enactment. Maximus tar til slutt hevn ved å drepe Commodus på arenaen, og dør selv for å bli gjenforent med sin kone og barn i etterlivet.

Rollelisten til «Gladiator II» inkluderer Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Connie Nielsen og Derek Jacobi.

Etter 24 års venting har «Gladiator II» endelig premiere på kino 15. november.