Foto: BBC

Knivstikkeren var med i Doctor Who-annonse for BBC

Tenåringen mistenkt for knivstikkingsangrepet i Southport, har tidligere dukket opp i en Doctor Who veldedighetsannonse som nå er fjernet av BBC, melder IndieWire.

Axel Rudakubana, nå 17 år, står overfor anklager for tre drap og ti drapsforsøk etter en voldsom hendelse som fant sted 29. juli. Angrepet skjedde under en danseklasse med Taylor Swift-tema, der tre unge jenter ble drept og flere andre ble kritisk skadet.

I en veldedighetsvideo fra 2018, som nå er fjernet, ble Rudakubana sett som en 11-åring som kom ut av den ikoniske Tardis, kledd i klær som ligner på de David Tennant brukte i serien. Rudakubana ble rekruttert via et castingbyrå og hadde ingen direkte tilknytning til BBC. En representant fra Children in Need uttrykte deres dypeste sympati til de berørte og opplyste om at videoen ble fjernet av respekt for ofrene.

Taylor Swift, som nylig var på turné i Storbritannia, delte sin sjokk og sorg over hendelsen på Instagram, og uttrykte hvor dypt berørt hun var av angrepet. I tillegg til de tre unge jentene som ble drept, ble to voksne alvorlig skadet, og åtte andre barn fikk stikkskader, hvorav fem fortsatt er i kritisk tilstand.