Tre Agatha Christie-detektivhistorier på vei til lerretet

Flere av Agatha Christies mest kjente mysterier er i ferd med å bli filmatisert. Etter suksessen med «Mord på Orientekspressen», «Døden på Nilen» og «Mord i Venezia», har kinopublikumets interesse for stjernespekkede mordmysterier fått nytt liv.

20th Century Studios, som produserte de siste filmene om Hercule Poirot, har bekreftet at ytterligere tre Agatha Christie-klassikere er på vei til det store lerretet. Studiosjef Steve Asbell fortalte nylig til Hollywood Reporter at de jobber tett med Christies rettighetshavere:

– Ja, det kommer flere. Vi har «Og dermed var det ingen», vi har «Anklagerens vitne» og vi skal lage en film om «Miss Marple». Det er også et par andre titler vi jobber med, sier Asbell.

Ifølge nyhetsbrevet til Jeff Sneider har en av de kommende filmene allerede fått sin regissør. George Tillman Jr., kjent for blant annet «The Hate U Give», skal regissere «Og dermed var det ingen».

Denne filmen er basert på den kjente romanen «Og dermed var det ingen» (først utgitt som «Ti små negerbarn» i 1940). Dette verket regnes som en av Christies mest ikoniske puslespillromaner og åpner for nok et stort ensemble, så det er ikke usannsynlig at flere av Hollywoods stjerner vil stå i kø for å spille mistenkte – og ofre.

Men hva betyr dette for Kenneth Branaghs fremtid som den legendariske mesterdetektiven Hercule Poirot? Foreløpig er det ingen klare planer om en fjerde film i denne serien.