Trailer: Storfilmen «Nr. 24» om krigshelten Gunnar Sønsteby

filmen om motstandshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby kommer i høst. Filmen følger Sønsteby gjennom de livsfarlige operasjonene han ledet og utførte – fra etterretning til attentater og spektakulære sabotasjeaksjoner.

Regissøren John Andreas Andersen, kjent for suksessene Skjelvet (2018) og Nordsjøen (2021), har tatt på seg oppgaven med å bringe historien om Gunnar Sønsteby til lerretet. Med en så spektakulær og ekte historie som denne, trengs det lite ekstra spenning.

– Gunnar Sønsteby levde et utrolig liv. Historien trenger ikke å tilføres ekstra spenning og action, det er mer enn nok å ta av fra virkeligheten, sier Andersen.

Fremhever en ny generasjon skuespillere

For Andersen har det vært viktig å vise hvor unge Sønsteby og de andre i motstandsbevegelsen var.

– Gunnar var bare 22 år da tyskerne invaderte. At mange av de viktigste personene i kampen mot okkupasjonen var så unge, setter ting i perspektiv. Ansvaret de tok på seg før de var ordentlig voksne gjør dypt inntrykk på meg. Vi har jobbet målrettet i castingen for å gjenspeile dette, og jeg er stolt over å presentere et ensemble som i stor grad representerer den neste generasjonen av spennende norske skuespillere.

Stortalentet Sjur Vatne Brean i hovedrollen

I spissen for det unge ensemblet står stjerneskuddet Sjur Vatne Brean (24). Han er mest kjent fra TV-serien Rådebank og spilte nylig den unge Jens Stoltenberg i vinterens store snakkis, Makta. I Nr. 24 inntar han sin første hovedrolle som Gunnar Sønsteby, Norges høyest dekorerte borger gjennom tidene – en rolle han har tatt på seg med stor ærefrykt.

– Sønsteby er en fascinerende person å prøve å komme under huden på, og tanken på hva han sto i da han var like gammel som meg, er ganske overveldende. Det har til tider vært en skremmende øvelse å leve seg inn i den situasjonen, sier Brean.

Nr. 24 har norsk kinopremiere 30. oktober.