Klovnenes kamp om publikum: «Terrifier 3» slår «Joker 2» i USA

Lavbudsjettfilmen «Terrifier 3» hadde sin amerikanske premiere denne helgen og viste tidlig sitt potensiale hos kinopublikummet. Etter en beskjeden forhåndsvisning torsdag, hvor filmen trakk inn 2,4 millioner dollar, økte inntjeningen til 8,2 millioner dollar fredag.

Ifølge Variety forventes det at filmen vil lande på rundt 17 millioner dollar i løpet av premierehelgen. Publikum har sagt sitt: Art the Clown fra «Terrifier»-serien er kommet for å bli.

Med en sterk premiere har «Terrifier 3» klart å overgå DC-filmen «Joker: Folie à deux», som etter sin andre helg har sett et markant fall i inntjeningen på hele 82 % sammenlignet med forrige uke. Til tross for at «Joker 2» fortsatt er DCs mestselgende film, trenger den å nå minst 450 millioner dollar før den går i overskudd. Foreløpig har den dratt inn 123 millioner dollar.

Art the Clown tilbake til Miles County, denne gangen kledd i sitt fineste nissekostyme for å terrorisere befolkningen.

Sjokkert publikum

Med brutale og kreative drap gjør Art the Clown sitt for å «male byen rød», mens byen gjør seg klar til julefeiring.

Som forventet har «Terrifier 3» blitt møtt med en del kritikk for sin ekstreme og grafiske vold. Filmen er så voldsom at produksjonsselskapet har etablert en hotline for folk som ønsker å uttrykke sin avsky. Dette har likevel ikke dempet interessen blant fansen, som fortsetter å strømme til kinosalene.

Etter premieren i Storbritannia ble det rapportert at minst ni personer forlot salen under den første visningen av «Terrifier 3». En person skal også ha spyttet i avsky. Dette har naturligvis ført til stor oppmerksomhet rundt filmen, noe PR-teamet sikkert setter pris på – all PR er god PR, som man sier.

De som allerede har sett filmen, advarer seere som vurderer å gå på en visning. «Idioter, dere aner ikke hva som venter dere i Terrifier 3. Dere vil aldri tro hva øynene mine har sett,» skriver en seer sitert av Digital Spy.

Fra kultfavoritt til skrekkfenomen

«Terrifier 2» var en av de mest omtalte horrorfilmene høsten 2022, og mange skrekkfans utfordret seg selv med et besøk til kinoen for å møte den onde klovnen. Nå er oppfølgeren klar for norske kinosaler, og «Terrifier 3» slippes i november. Allerede tre uker før den offisielle kinopremieren kan norske fans få se filmen under Ramaskrik-festivalen, forteller festivalsjef Morten Haagensen.

Den første filmen i serien fikk aldri kinodistribusjon, men oppfølgerens suksess har gitt den nytt liv. Art the Clown har raskt blitt en av skrekkens mest ikoniske figurer, og «Terrifier»-serien har utviklet seg til en kultfranchise.

Arhur fra Joker 2 har møtt sin overmann på amerikanske box office i Art the Clown fra Terrifier 3.

Art the Clown – en ny skrekklegende

David Howard Thornton, som spiller Art the Clown, er nå anerkjent som et ikon i skrekkfilmverdenen. De groteske og bisarre dødsfallene som preger «Terrifier»-serien har gitt den en unik plass i horrorlandskapet. Regissør Damien Leone lover at fansen ikke vil bli skuffet.

I et intervju med LADbible uttalte Leone at hvis publikum trodde volden i «Terrifier 2» var ekstrem, så har de ikke sett noe ennå. Leone hevder at åpningsscenen i den tredje filmen var så grusom at Hollywood aldri ville ha tillatt ham å filme den.

– Jeg visste at de ikke ville la meg lage denne filmen basert på de fem første sidene av manuset. Så gal er «Terrifier 3», sier han.

Fremtiden for «Terrifier»

Etter suksessen med «Terrifier 2», har Damien Leone allerede bekreftet at det kommer en fjerde film i serien. Den økende interessen og oppmerksomheten rundt Art the Clown viser at publikum ikke har fått nok av den brutale klovnen.

«Terrifier 3» har norgespremiere under Ramaskrik-festivalen i Oppdal, og den slippes på kino over hele landet den 8. november.