«Smile 2» topper kinolistene både i Norge og USA

I helgen inntok «Smile 2» toppen av kinolistene i Norge med 35 675 solgte billetter. Filmen ble godt mottatt av det norske publikumet, og følger dermed opp suksessen til den første filmen.

På andreplass finner vi den norske filmen «Elskling», som til nå har solgt nesten 50 000 billetter på to uker, hvorav 14 737 bare denne helgen.

Også på det nordamerikanske markedet har «Smile 2» hatt en sterk åpning, med 23 millioner dollar i billettinntekter i åpningshelgen. Dette matcher nesten den første filmens suksess fra 2022. Filmen, en psykologisk thriller, har fått positiv mottakelse fra publikum og startet også sterkt internasjonalt, med en samlet åpningsinntekt på 46 millioner dollar globalt.

Det romantiske dramaet «We Live in Time», med Andrew Garfield og Florence Pugh i hovedrollene, debuterte på femteplass i USA og Canada. Filmen, som har blitt populær spesielt blant unge kvinner, spilte inn 4,1 millioner dollar fra 955 kinoer. «We Live in Time» har raskt utviklet seg til å bli en indie-hit i det nordamerikanske markedet.

Sterk start for Gullpalme-vinneren «Anora»

«Anora» stakk av med Gullpalmen i Cannes og får norsk premiere på fredag.

En annen premiere som vekker oppsikt er Sean Bakers Gullpalme-vinnende film «Anora». Filmen imponerer med et salgsnitt på 90 000 dollar fra bare seks kinoer, noe som gjør den til en av de beste kinopremierene post-pandemien. Dette lover godt for filmen som snart får premiere også i Norge.

Samtidig opplever «Joker: Folie à Deux» en betydelig nedgang i både USA og Norge. I USA spilte filmen inn 2,18 millioner dollar i sin tredje helg, mens den i Norge har falt ned til niendeplass på kinotoppen. Til tross for at den opprinnelige «Joker» var en enorm suksess, har oppfølgeren ikke klart å nå samme nivå av billettinntekter.

Se den norske Kinotoppen her