Katt- og muslek med døden

Scott Derrickson kom som et friskt pust inn i horror-sjangeren med
The Exorcism of Emily Rose for åtte år siden. Når han nå vender tilbake til horror-sjangeren er det med en film som er et forsøk på å fornye sjangeren.

Ethan Hawke spiller en krimforfatter som har spesialisert seg på å skrive krimbøker basert på virkelige hendelser. Kjennetegnet hans som forfatter er at han gjerne har flyttet inn på åstedene for forbrytelsene sammen md familien sin for å komme nærmere inn på hendelsene.

Denne gangen har han tatt med seg familien til en nytt hjem hvor fire av fem familiemedlemmer som bodde der tidligere er funnet drept og femte er savnet.

På loftet i villaen finner han gamle Super 8 familiefilmer. Det som ser ut til å være uskyldlige familieopptak leder ham på sporet av forbrytelsene. Det hele er skremmende. Samtidig ser han muligheten til at historien kan  gjøre ham til  en av de store forfatterne hvis han i tillegg klarer å oppklare mordene –boken hans kan bli like viktig og stor som Truman Capotes ”Med kaldt blod”.

Scott Derrickson imponerte med horrorfilmen
The Exorcism of Emily Rose. Nok en gang har han laget en film som viser at takler sjangeren bedre enn de fleste. Som så mange av de beste horrorfilmene er
Sinister en film som spiller mer på det psykiske enn på de visuelle effektene.

Horror-debutanten Ethan Hawke tilfører filmen de skuespillerkvaliteter som ofte er en mangel innen sjangeren. Sakte men sikkert nøster han opp terroren som har gjensøkt stedet.

Sinister kommer ikke til å gå inn i filmhistorien på linje med
Psycho og
Ondskapen hotell, men som sjangerfilm hører det med blant de bedre.