Blott til lyst

Utgangspunkter for Per-Olav Sørensens musikal er sanger & viser av Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. Det hele var opprinnelig laget for teateret.

I filmen er teaterscenen byttet ut med en bakgård på Kampen i Oslo. Her møter vi fem personer med helt forskjellig bakgrunn som ikke kjenner hverandre mer enn at de er på nikk med hverandre – som naboer flest. Det de har til felles er drømmen om kjærligheten. Frank Kjosås er drosjesjåføren som med et godt blikk til forretningskvinnen Haddy Njie. Kjersti Elvik sliter med kjærligheten og søker trøst i rødvin, men ved siden av henne bor Magnus Grønneberg som har et godt blikk til hennes – og rett bortenfor ham er leiligheten til Marion Ravn – som er småforelsket i Frank Kjosås.

Historien til disse menneskene bindes sammen med kjente og mindre kjente sanger av de to trubadurene Jan Eggum og Halvdan Sivertsen (som begge er med i avslutningsscenen).

Selv om filmen bærer preg av at den egentlig er laget for teaterscenen, fungerer den helt utmerket på lerret. Det er ingen tvil om at dette har vært en lystbetong innspilling. Filmen stråler av overskudd. Frank Kjosås imponerer med en fantastisk stemme og tolkninger, Haddy Nije er som alltid solid. Magnus Grønnberg er likevel den som imponerer med sin vare tolkning av både karakter og musikk. Han viser at han bærer på flere talenter enn musikken.

Ta meg med! er hyggelig filmopplevelse – en film som hele familien kan ha glede av.