Ramaskrik åpner med kritikerroste «Strange Darling»

Hele Norges skrekkfilmfestival, Ramaskrik på Oppdal, åpner den 17. oktober med den kritikerroste filmen «Strange Darling».
Filmen beskrives som en intens, Tarantino-lignende spenningstur som oppdaterer den klassiske «katt-og-mus»-leken mellom en morder og hans siste offer med en djevelsk frisk vri.

«Strange Darling» er skutt på 35 mm-film, noe som gir den en vintage-følelse.

Dette forsterkes ytterligere av et fantastisk partitur, lydspor og lyddesign som virkelig skaper en intens atmosfære, skriver Rolling Stone.

The Daily Beast bemerker: «Strange Darling bruker hver eneste ramme av sin grove estetikk for å trekke seerne inn i en forvridd verden der ingenting er som det ser ut til.»

 

Sterke skuespillerprestasjoner

I hovedrollene finner vi Kyle Gallner og Willa Fitzgerald, som begge leverer imponerende prestasjoner i følge de amerikanske anmelderne.

Rolling Stone Magazine beskriver deres innsats som «nyansert og fullstendig overbevisende, og trekker publikum inn i et psykologisk overlevelsesspill der man stadig må gjette på hva som vil skje videre.»

I følge anmeldere mestrer «Strange Darling» bruken av Tsjekovs pistol –  ideen om at ethvert element som introduseres i en historie, bør ha en funksjon, og at unødvendige elementer ikke bør inkluderes. Tsjekhov formulerte det som følger:

«Hvis du henger en pistol på veggen i første akt, må den avfyres i tredje akt. Hvis den ikke avfyres, bør den ikke henge der.»