Kritikk og kontrovers: Menendez-familien raser mot Ryan Murphys serie

Dramaserien Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story er for tiden Netflix’ mest streamede serie. Men en av brødrene som serien handler om, Erik Menendez, har allerede avvist serien som usann, og nå slutter flere medlemmer av Menendez-familien seg til kritikken.

Ifølge Variety har Erik Menendez’ kone, Tammi, delt en uttalelse på vegne av brødrenes tante, Joan VanderMolen, og andre familiemedlemmer. De beskriver serien som «grotesk» og et «fobisk, motbydelig mareritt». Familien hevder at serien er full av «unøyaktigheter og direkte usannheter», og at den overser nylige avsløringer som kunne gitt en mer nyansert fremstilling.

Totalt står 24 slektninger bak uttalelsen, som også påpeker at serieskaper Ryan Murphy aldri har snakket med dem.

Vitner til grusomheter

I uttalelsen skriver familien: «Vi kjenner disse mennene. Vi har vokst opp med dem siden de var gutter. Vi elsker dem, og vi står fortsatt nær dem i dag. Vi vet hva som skjedde i deres hjem og hvilke ufattelige turbulente liv de har levd gjennom. Flere av oss var øyenvitner til grusomheter som ingen skulle måtte oppleve».

Familien avslutter med et stikk mot serieskaperen: «Kanskje Monsters handler mest om Ryan Murphy».

Murphy svarer på kritikken

Ryan Murphy har svart på Menendez-familiens kritikk og kaller den «forutsigbar». I et intervju med Variety uttaler han: «Jeg vil gjerne vite konkret hva de synes er sjokkerende og ikke. Vi har ikke funnet opp noe; alt dette har dukket opp før».

Murphy hevder videre at Tammi Menendez og resten av familien fortsetter å spre «løgner og flere løgner», men at de ikke klarer å peke på hva som er feil i serien.

Brødrene soner livstidsdommer

Erik og Lyle Menendez soner i dag livstidsdommer for drapene på foreldrene i 1989, da de var henholdsvis 19 og 21 år gamle. Serien går i dybden på familiens mørke bakgrunn, der det hevdes at brødrene ble utsatt for både psykisk og seksuelt misbruk av sin far.

Ryan Murphy inkluderer i tillegg scener i serien som er rene fantasier fra sladderjournalisten Dominick Dunnes side. Dermed kan Murphys påstand om at «ingenting er påfunnet» betraktes med en viss skepsis.