«Innsiden ut 2» setter seerrekord hos Disney+

Pixar har nok en gang begeistret et globalt publikum med sin siste storfilm, Innsiden ut 2. Filmen har ikke bare fått strålende mottakelse på kino, men også på strømmetjenesten Disney+, der den har satt nye seerrekorder.

Siden lanseringen på Disney+ den 25. september, har Innsiden ut 2 blitt sett i hele 30,5 millioner husstander verden over, ifølge Variety. Dette gjør filmen til årets største utgivelse på tjenesten. I tillegg har den også blitt den største filmutgivelsen på Disney+ i Europa noensinne.

Kinodominans og rekordinntekter

Filmens suksess er imidlertid ikke bare begrenset til strømmeplattformen. Innsiden ut 2 har hatt en dominerende tilstedeværelse på kino gjennom hele sommeren og har til nå tjent inn nesten 1,7 milliarder dollar. Dette gjør den til den mest innbringende animasjonsfilmen både for Disney og Pixar.

Til tross for tilgjengeligheten på Disney+, fortsetter filmen å være populær på kinoer verden over. I Norge er den fortsatt blant de mest sette filmene, hvor den ligger på 14. plass på kinotoppen og har blitt sett av over en halv million nordmenn.

Innsiden ut 2 finner sted noen år etter hendelsene i den første filmen fra 2015 og følger den unge jenta Riley mens hun håndterer sitt sosiale liv. Som tidligere gir filmen publikum et innblikk i de mange følelsene som bor inni henne – en formel som igjen har fanget hjerter verden over.