Ni år gammel kritikerslaktet film topper på Netflix i Norge

«Hitman: Agent 47» har dukket opp som en ny favoritt blant norske Netflix-seere. Actionfilmen fra 2015 som nettopp kom til strømmetjenesten gikk rett inn på 1. plass forrige uke. 

Kritikerne var ikke særlig glade da «Hitman: Agent 47» kom på kino sommeren 2015. På Rotten Tomatoes har filmen lave 8 % blant kritikere, og litt bedre 40 % positive anmeldelser fra publikum.

Filmen var det andre forsøket på å lage film av de populære «Hitman»-spillene etter 2007-filmen »Hitman» med Timothy Olyphant i hovedrollen. Han har sagt at han bare gjorde «Hitman» (2007) for å betale ned på huset sitt, og han var ikke interessert i å fortsette å spille rollen.

Så for oppfølgeren måtte Rupert Friend ta over rollen som Agent 47.  Filmen handler om en genetisk modifisert leiemorder, kjent som Agent 47, som har overmenneskelig styrke, hurtighet og intelligens. Han får i oppdrag å stoppe et megaselskap fra å avsløre hemmelighetene bak hans skapelse og bruke dem til å lage en hær av leiemordere. Samtidig leter han etter en kvinne, Katia, som viser seg å være nøkkelen til hans fortid.

Tanken var opprinnelig at Paul Walker skulle spille rollen, men han måtte erstattes etter hans plutselige død i 2013.

Topp 10 filmer på Netflix i Norge 23. – 29. september

1.Hitman: Agent 47
2. Jailbreak: Love on the Run
3. Gifted
4. Rebel Ridge
5. Minions: The Rise of Gru
6. The Final Race
7. When in Rome
8. Trolls
9. Uglies
10. Wanted