«Armand» med Renate Reinsve i hovedrollen – Norges Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiteen har i dag kunngjort at regissør Halfdan Ullmann Tøndels film Armand er valgt som Norges kandidat til Oscar-utdelingen i kategorien Beste internasjonale film. Filmen får norsk kinopremiere 27. september

Komiteens uttalelse: «Årets norske Oscar-kandidat er et friskt pust, en film med stilsikkert vågemot og imponerende rolletolkninger. Den belyser et komplekst tema fra stadig nye innfallsvinkler og overrasker og berører sitt publikum med kreative iscenesettelser av hovedpersonenes emosjonelle prosesser.»

I sentrum av filmen står Elisabeth, spilt av Renate Reinsve, som plutselig blir kalt inn til et foreldremøte. Sønnen hennes er anklaget for noe, men hva dette «noe» er, fremstår som uklart. Etter hvert trekkes også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar inn i et møte som raskt glir ut av skolens kontroll.

Filmen holder publikum på tå hev ved å stadig introdusere nye momenter som endrer vår oppfatning av hva som egentlig har skjedd. Spørsmålet om hva vi faktisk vet, kontra hva vi tror vi vet, er håndtert på en oppfinnsom og ettertenksom måte.

Armand har allerede vunnet den prestisjetunge Camera d’Or-prisen under filmfestivalen i Cannes, og markerer Halfdan Ullmann Tøndel som en ny og spennende stemme innen norsk film.