Flukt fra monsterbølge

Første uke av opptakene til
Bølgen, ett av de største norske filmprosjektene noensinne, er vel overstått. Opptakene har funnet sted i Geiranger.

Kristoffer Joner og Ane Dahl Thorp spiller hovedrollene i actiondramaet. Regi er ved Roar Uthaug, som ble kjent gjennom den første
Fritt Vilt-filmen.

Bølgen er et effektladet actiondrama. Filmen er basert på det faktum at Åkenesremna i Geirangerfjorden en dag vil rase ut og skape en flodbølge på over 80 meter. Sprekken utvider seg med 10-15 cm i året og alle forskere er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når.

Flodbølge på vei

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikfjord (Kristoffer Joner) står plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til bølgen treffer. Det blir en dramatisk kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

– Vi har hatt en veldig god start og er svært fornøyd, sier produsent Martin Sundland. – Denne filmen inneholder mange store og komplekse scener, og vi startet med noen av de aller vanskeligste. Vi er glade for at alt har gått etter planen.

Stor utfordring


Bølgen er helt klart den største utfordringen vi noensinne har stått ovenfor, sier Sundland. – Vi skal lage ting i denne filmen som aldri har vært forsøkt i noen norsk film. Heldigvis har vi med oss de aller beste folkene på alle områder. Med
Bølgen vil vi presentere noe helt nytt og spektakulært for det norske kinopublikummet.

Bølgen er Fantefilms syvende spillefilm. Selskapet har tidligere stått bak blant annet skrekkfilm trilogien
Fritt Vilt og trakk i høst over 250.000 seere til kinosalene med actioneventyret
Gåten Ragnarok.

Bølgen får premiere 28. august 2015.