SF åpner IMAX-kino i Oslo med 15 saler

– Et stort kinosenter vil ha ca 2 års byggetid og at et nytt kinosenter kan tidligst kan åpne i 2016.Oslo trenger rundt 25 nye kinosaler de nærmeste årene for å ha samme dekning som andre byer, sier Ivar Haltvedt som kan fortelle at SF Bio har sikret seg rettighetene til IMAX-konseptet for hele  Norden og Baltikum.

Neste år åpner SF BIO Nordens første IMAX-kino – Filmstaden Scandinavia, som vil lokaliseres i Mall of Scandinavia, ved Friends Arena i Solna utenfor Stockholm. 

– Kinoen som åpner i Stockholm vil være et forbilde for den vi vil bygge i Oslo.

Ekstremt stort lerret

Filmstaden Scandinavia kommer att inneholde 15 kinosaler, hvor storsalen blir i IMAX, som er verdens største filmformat. Et ekstremt stort kinolerret i kombinasjon med et lydsystem vil gi en visuell opplevelse som er noe helt spesielt. IMAX, er en innovasjon innen underholdning og teknikk, som med en kombinasjon av programvare, arkitektur og utstyr skaper opplevelser som tar kinobesøket til en helt ny dimensjon. Runt om i verden finne dets (pr 1.april 2014) 840 IMAX-saler i 57 land og nå bygges altså den første i Norden.

I Oslo lå det tidligere en førstegenerasjons IMAX på Aker Brygge, som ble nedlagt på begynnelsen av 2000-tallet. Den gang viste IMAX kun korte science-filmer i 2D og 3D. I dag er situasjonen helt annerledes og IMAX viser vanlige kinofilmer i storformat i 2D og 3D, men også spesialfilmer innen edutainment-segmentet, som egner seg både som underholdning og i undervisningshenseende.

Hvor Oslo nye kinosenter blir liggende er ennå ikke klart. SF har flere tomter til vurdering.

– Vi har ikke et konkret påbegynt prosjekt i Oslo ennå, men arbeider for å kunne realisere dette i løpet av inneværende år, da vi har flere alternativer til vurdering, sier Ivar Halstvedt.

Øke kinoopplevelsen

– Vi har sett veksten av IMAX i Europa og dens popularitet og vi tror nå at tiden er riktig for å gjøre IMAX til en viktig del av vår satsing på kinopplevelsen, sier Jan Bernhardsson, President og CEO i Nordic Cinema Group, som består av SF Bio i Sverige, SF Kino i Norge, Finnkino i Finnland og Forum Cinemas i Estland, Latvia og Litauen. IMAX kommer til å bli en helt ny attraksjon på vårt nye flaggskip Filmstaden Scandinavia, der de store filmene også vil få premiere. Vi ser frem til samarbeide med IMAX og kommer også til å vurdere flere IMAX- etableringar i Skandinavia.

De største filmskaparne som f.eks. James Cameron, J.J. Abrams og Christopher Nolan og de store filmstudioene presenterer filmer i IMAX-formatet for å gi publikum en ekstraordinær opplevelse og i dag er IMAX-kinoene blandt de viktigste og mest fremgangsrike kinoene for større filmer runt om i verden. Filmer som
Avengers, Hobbiten, Harry Potter-filmene og
Batman-filmene m.fl. er eksempler på filmer, som har tiltrukket seg et stort  publikum til kinoene og som en IMAX-kino løfter til en enda større upplevelse.