James Cameron lover en helt vanvittig «Avatar 4»

Etter 13 års venting er «Avatar»-oppfølgeren endelig klar. James Cameron håper å lage minst syv spillefilmer om det naturelskende Na’vi-folket.

Spektakulære og emosjonelle «Avatar: The Way of Water åpner på kino neste uke og vil være utgangspunktet for en lang rekke oppfølgere – hvis billettinntektene leverer.

James Cameron er en regissør som vet hvordan man gjør oppfølgere riktig. Cameron har regissert noen av de beste oppfølgerne som noen gang er laget, oppfølgere som mange vil si overgikk originalfilmen, som Aliens fra 1986 og Terminator 2: Judgment Day fra 1991.

Cameron er tilbake med en oppfølger for første gang på trettien år med Avatar: The Way of Water, oppfølgeren til hans storfilm fra 2009, Avatar. Men The Way of Water er bare begynnelsen på Camerons planlagte oppfølgere, med en tredje film som kommer i 2024, etterfulgt av en fjerde i 2026.

Avatar: The Way of Water er bare begynnelsen på Camerons planlagte oppfølgere, med en tredje film som kommer i 2024, etterfulgt av en fjerde i 2026.

Vi vet i hvert fall at «Avatar 3» allerede er spilt inn, men James Cameron har to manus til. I et nytt intervju med Collider  forteller han at studioet har fått lov til å lese «Avatar 4» og utbrøt: «Holy fuck!»

– Jeg kan ikke fortelle deg detaljene, men da jeg sendte inn manuset til «Avatar 2» fikk jeg tilbake tre sider med kommentarer fra studioet. Og da jeg sendte inn manuset til «Avatar 3» fikk jeg en side, så det ble bedre. Da jeg sendte inn manuset til den fjerde, sendte manageren meg en e-post og skrev: «Holy fuck». Og jeg spurte: «hvor er kommentarene?» Og hun svarte: «Der er de».

– Fordi den filmen blir gal, på en god måte, forteller Cameron til Collider og legger til:

– Du tror du vet hvor det går, men du aner ikke.

Påkostet

James Cameron fikk muligheten til å filme «Avatar 2» og «Avatar 3» samtidig, som et virkelig påkostet filmprosjekt. For å motivere skuespillerne sine fikk de også muligheten til å lese alle de fire manusene på forhånd.

– Det føltes som en riktig tilnærming. Jeg ville vise dem hvor det hele går, så de er motiverte og glade. For historien blir fantastisk når vi kommer til fjerde og femte, som jeg håper å gjøre, tar i tre – det er viktig at vi lykkes.