For 45 år siden ble Xenomorph født fra hodet til Ridley Scott, H.R. Giger og Dan O'Bannon. Denne sommeren er monsteret tilbake ... og skumlere enn noen gang.

«Alien: Romulus» – en hyllest til originalen

5
Total vurdering

«Alien: Romulus» markerer et spennende nytt kapittel i den ikoniske horror- og science fiction-sagaen som har fengslet publikum i flere tiår.

PÅ KINO FRA 14. AUGUST: Regissør Fede Alvarez, en dedikert fan av serien, tar oss med tilbake til røttene av franchisen, og leverer en film som føles både kjent og forfriskende ny. Med involvering fra det originale teamet, inkludert designet av den fryktinngytende xenomorphen, og Ridley Scott som produsent, er det tydelig at dette prosjektet er laget med stor respekt for arven etter den originale «Alien» (1979).

Alien: Romulus | August 16, 2024 (United States) Summary: While scavenging the deep ends of a derelict space station, a group of young space colonizers come face to face with the most terrifying life form in the universe.
Countries: United States, United KingdomLanguages: English

Fede Álvarez, som ble introdusert for verden av science fiction og horror gjennom den originale «Alien», har lenge drømt om å bidra til denne ikoniske sagaen.

Hans oppvekst i Uruguay, langt fra storbyenes kjas og mas, ga ham en unik bakgrunn og perspektiv. Dette perspektivet brakte han med seg inn i Hollywood etter suksessen med kortfilmen «Panic Attack» i 2009. Med «Alien: Romulus» går Álvarez tilbake til røttene av serien, samtidig som han tilfører sin egen unike stil.

Cailee Spaeny og David Jonsson er begge solide i sine roller.

En selvstendig oppfølger

«Alien: Romulus» foregår i en fjern fremtid, mellom hendelsene i den første og andre filmen, hvor en gruppe unge romkolonister uforvarende vekker til live en skremmende organisme.

Selv om Sigourney Weaver, den ikoniske ansiktet til serien, ikke er med i denne filmen, gjør unge stjerner som Cailee Spaeny («Priscilla») og Isabela Merced («Sicario») en imponerende innsats i å gjenskape den klaustrofobiske spenningen og redselen som serien er kjent for.

Som en frittstående oppfølger, lykkes «Alien: Romulus» i å fortelle en egen historie, samtidig som den bygger videre på universet skapt av de tidligere filmene. Filmen tar publikum med på en nervepirrende reise hvor de unge kolonistene møter xenomorphen i sin mest blodtørstige og grufulle form. Spenningen bygges opp gjennom uventede vendinger, og kulminerer i en spektakulær tredje akt som ikke vil skuffe fansen.

For 45 år siden ble Xenomorph født fra hodet til Ridley Scott, H.R. Giger og Dan O’Bannon. Nå er monsteret tilbake … og skumlere enn noen gang.

En verdig fortsettelse 

Alvarez fortjener også ros for sin dedikasjon til praktiske effekter, en kvalitet som skiller «Alien: Romulus» fra mange moderne filmer. Den uruguayanske regissøren, kjent for nyinnspillingen av «Evil Dead» (2013) og «No Respires» (2016), har valgt å minimere bruken av datagenererte bilder til fordel for fysisk produserte spesialeffekter. Dette gir filmen en autentisk følelse, og gjør de få CG-effektene enda mer imponerende når de brukes.

«Alien: Romulus» har klart det mange trodde var umulig – å gi nytt liv til en franchise som har ligget i dvale siden den mindre vellykkede «Alien: Covenant» i 2017. Gjennom fantastiske skrekkelementer, viscerale bilder, og en historie som hedrer originalen, har filmen nådd sitt mål.

«Alien: Romulus» vil utvilsomt glede både gamle og nye fans av  Alien-franchisen.

5
Total vurdering