Denis Villeneuve lover en annerledes «Dune 3» – åpner for flere filmer

Villeneuve stenger ikke døren for flere Frank Herbert-adapsjoner, men regissøren selv er fornøyd med å stoppe ved tre filmer.

Denis Villeneuve har allerede skapt to spektakulære og vellykkede filmer med sin ambisiøse filmatiseringer av Frank Herberts sci-fi-klassiker Dune.

Nå vurderer han neste bok i serien, den noe mer komplekse oppfølgeren, Dune Messiah. I et intervju med Vanity Fairs podcast avslører Villeneuve at dersom denne filmen blir laget, vil den skille seg betydelig fra de to første. Faktisk ser han ikke på det som en trilogi:

– Det er viktig at folk forstår at jeg så på de to første filmene som et sammenhengende verk. Det var to filmer som tilpasset den første boken. Den er nå komplett. Hvis jeg gjør en tredje, som skrives akkurat nå, er det ikke som en trilogi. Kommer jeg tilbake vil jeg gjøre noe som føles annerledes og har sin egen identitet, sier Villeneuve.

– Hvis Dune: Messiah blir laget, vil jeg ha brukt mange år på Arrakis, og jeg vil gjerne gjøre noe annet.

En annerledes tredje film

Dune Messiah utspiller seg 12 år etter hendelsene i Dune: Part Two og vil etter planen bli Villeneuves siste film i dette universet. Men regissøren utelukker ikke muligheten for at andre kan ta opp stafettpinnen og fortsette med senere bøker i serien:

– Hvis Dune: Messiah blir laget, vil jeg ha brukt mange år på Arrakis, og jeg vil gjerne gjøre noe annet. Det kan være en idé å plante noen frø i Messias for fremtidige prosjekter, hvis noen vil gjøre mer. For det er vakre bøker. De blir imidlertid vanskeligere å tilpasse, stadig mer esoteriske. Jeg lukker ikke døren. Jeg vil ikke tilpasse dem selv, men det kan gjøres av noen andre, sier Villeneuve ifølge Variety.

Timothée Chalamet og Zendaya forventes å vende tilbake i Dune Messiah, selv om filmen ennå ikke har fått en offisiell utgivelsesdato.